Amir Kolić budući student prestižnog američkog Masačusetskog Instituta Tehnologije - MIT-a (video)

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Mladi i talentovani Bjelopoljac Amir Kolić, završava četvrtu godinu srednje škole Ujedinjenih Svjetskih Koledža u Mostaru, u kojoj postiže zapažene rezultate.

U emisiji ,,Kreativci“, Radija Bijelo Polje, Kolić je govorio putem zoom aplikacije, i kazao da je tokom prethodnog perioda konkurisao za mjesto na najboljim američkim univerzitetima.

,,Sa sigurnošću mogu reći da ću svoje usavršavanje nastaviti na MIT-u – Massachusetts Institute of Technology – Masačusetskom Institutu  Tehnologije, jer upravo tu sebe najviše vidim, i to je ponuda koja se teško odbija. Bila je velika lista, gledao sam da odaberem šta bi to za mene bilo najbolje. Sve su to stvari koje trebaju da se izbalansiraju i ujednače, i napravi se konkretna i planska odluka, koja će biti najbolja. Odgovor sa ovog fakulteta dobio sam 14. marta, i prijatno sam iznenađen prijemom. Bio sam šokiran, toliko emocija je bilo u tom momentu, i nijesam znao kako da reagujem. Jesam se nadao, jer sam postigao rezultate koji su mi dali podlogu da budem u konkurenciji učenika koji bi mogli da dobiju ponudu MIT-a. Čekam odgovore sa još fakulteta, koji bi trebali stići do kraja ovog mjeseca“, pojašnjava Kolić u emisiji ,,Kreativci“.

Put do uspjeha, priča Amir, nije bio lak.

,,Uložio sam dosta rada, truda i odrekao se mnogih stvari, a sve zbog dobrih rezultata u školi. Sada vidim da se sve to isplatilo“, ističe on.

Podsjetimo, Kolić je dvije godine srednje škole proveo u Gimnaziji ,,Miloje Dobrašinović“. Prisjećajući se tog perioda, kazao je da mu je to školovanje mnogo značilo za dalje usavršavanje.

,,Jeste bilo teško, ali bilo je i lijepih trenutaka. Odvajanje od kuće i porodice, ali na sve sam navikao, naravno, uz podršku mojih školskih prijatelja. Cijelo moje djetinjstvo u Bijelom Polju bilo je bezbrižno. Lekcije koje sam naučio od profesora, one prave, životne, mnogo su mi značile, i smatram da me je gimnazija dosta ,,opremila“, i pripremila za ovaj put. Bez sumnje mogu reći da su učenici sa naših prostora spremniji za rigorozniji program učenja“, naglašava Amir Kolić.

Kazao je da je recept za uspjeh neprestani trud i rad.

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto: prt/scr

Audio obrada i montaža: Sanida Kajević

Video obrada i montaža: Vladimir Jelić