Veliko interesovanje izlagača sa predstojeći Slow food sajam u Bijelom Polju (video)

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Predstojećeg vikenda, na gradskom trgu biće održan međunarodni Slow food sajam, koji će okupiti izlagače iz Crne Gore - članove Slow food zajednice, ali i one iz Srbije, Bosne i Hercegovine, i Albanije, kazale su Sabina Ramović  iz NVO “Kisele vode” i Violeta Obradović, direktorica TO Bijelo Polje, gostujući tim povodom u emisiji “Građanima u susret”, Radija Bijelo Polje.

“Cilj sajma je promocija tradicionalnih jela, hrane i pića, domaće radinosti, kao i razmjena iskustava i umrežavanje. To će biti prilika  da brojni posjetioci ne samo iz naše nego i susjednih opština, probaju i kupe neki tradicionalni proizvod, a pored hrane koju će naši gosti prezentovati, moći će da kupe i  proizvode  ručne radinosti, kako domaćih tako i inostranih izlagača. Do sada je broj prijavljenih izlagača premašio naša očekivanja, pa, iako smo planirali da ćemo imati dvadesetak izlagača sa strane, nama se do sada prijavilo preko 45 gostiju.  Veliko je interesovanje i domaćih izlagača, tako da ćemo pored 10 kućica koje se nalaze na gradskom trgu postaviti još oko 25 manjih štandova. Trg će biti pun, ponuda će biti raznovrsna i bogata, pa  se nadam, da će sugrađani iskoristiti najavljeno lijepo vrijeme i posjetiti naš sajam”, istakla je Ramović.

Lokalna samouprava i Turistička organizacija podržavaju  svaku manifestaciju koja ima za cilj promociju turističkih  i drugih potencijala naše opštine, kazala je  Violeta Obradović.

“Iz tog razloga podržavamo i organizaciju Slow food sajma, čije je težište na promociji gastro ponude, koja je jedna od glavnih stvari u modernim aspektima turizma, a koju svaka država forsira i želi da što više približi svojim turistima, pogotovo onima koji su prvi put u njoj. Naravno da nam je želja da se, prije svega lokalno stanovništvo, upozna sa grastro ponudom ovdašnjih proizvođača, ali isto tako, da se naši gosti upoznaju da tradicionalnom gastro ponudom bjelopoljskog kraja”, naglasila je Obradović. 

Sajam će trajati dva dana, a njegovo  održavanje finansijski su podržali Ministarstvo ekonomskog razvoja, Opština Bijelo Polje - Sekretarijat za ekonomski razvoj i preduzetništvo i Turistička organizacija Bijelo Polje.

Repriza emisije  “ Građanima u susret ” biće emitovana večeras na talasima Radija Bijelo Polje  od 20:15h

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Tanja Dangubić

Foto i video:Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Milan Knežević

Audio obrada: Sanida Kajević