Opštinski Crveni krst obezbijedio pomoć za izbjegle Ukrajince, donacije pristižu i od sugrađana

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Predstavnici Opštinske organizacije Crvenog krsta Bijelo Polje uručili su danas pomoć izbjeglicama iz ratom pogođene Ukrajine, koje su utočište pronašle u Bijelom Polju.

Donaciju u vidu hrane, odjeće, igračaka za djecu i svega ostalog što im je bilo neophodno, obezbijedio je opštinski Crveni krst, u saradnji sa lokalnom samoupravom i Crvenim krstom Crne Gore.

„Kao što smo i juče obećali, obezbijedili smo sve ono što je bilo potrebno izbjeglicama iz Ukrajine,a na osnovu spiska koji su nam oni dostavili. Danas smo donijeli  sve neophodne potrepštine za djecu, od igračaka do banjica za kupanje i sušača, ali i  ćebad, posteljine, grijalice, kao i prehrambene prozivode“, kazao je koordinator Opštinske organizacije Crvenog krsta Bijelo Polje, Mašan Živković.

On je zahvalio i svima koji su kontaktirali Crveni krst i izrazili želju da pomognu.

„Zajednički smo organizovali ovu humanitarnu akciju, uspjeli smo i da animiramo skoro sve privredne subjekte, a naravno, veliku zahvalnost dugujemo Opštoj bolnici, Domu zdravlja i Hitnoj medicinskoj pomoći, koji tradiconalno pomažu“, kazao je Živković, dodajući da će biti u svakodnevnom kontaktu sa menadžmentom hotela „Bijela Rada“, gdje su i smještene ukrajinske porodice, kako bi u narednim dana obezbijedili dodatnu pomoć.

Menadžer hotela „Bijela Rada“, Alen Šabanović, istakao je da se ovih dana još jednom potvrdilo da je Bijelo Polje grad velikih i humanih ljudi.

„Ljudi iz Bijelog Polja su pokazali da imaju veliko srce, a iako su željeli da ostanu anonimni,moram da zahvalim svima koji su donirali pomoć. Donacije pristižu iz sata u sat i zaista sam ponosan na sve sugrađane koji su još jednom pokazali humanost na djelu i koji su nam pomogli da zbrinemo sve one koji su utočište od rata pronašli u našem gradu“, istakao je Šabanović, dodajući da veliku zahvalnost duguju Hitnoj medicinskoj pomoći, koja svakodnevno pruža zdravstvenu njegu povrijeđenoj Ukrajinki.

Šabanović je saopštio da se očekuje dolazak novih izbjeglica iz Ukrajine, ali nije mogao da precizira kada će stići u Bijelo Polje.

I Tatjana Strikun, koja je u Bijelo Polje doputovala sa desetogodišnjom ćerkom, takođe je zahvalila opštinskom Crvenom krstu na donaciji, kao i svima koji su im izašli u susret i pomogli im.

„Zahvalni smo na gostoprimstvu, donacijama, pomoći, zaista se osjećamo bezbjedno ovdje, tako da još jednom želim da se zahvalim vlasnicima hotela „Bijela Rada“, ali i ljudima iz lokalne samouprave i Crvenog krsta“, kazala je Strikun.

Podsjetimo, ukupno 14 ukrajinskih porodica sa 36 članova, uglavnom žena i djece, smješteno je u hotelu „Bijela Rada“. 

 

Autorka i foto: Sanja Dulović

Tekst objavila: Sanida Kajević