Gimnazijalci postigli dobre rezultate na državnom takmičenju, ugostila ih direktorica škole

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Direktorica Gimnazije ,,Miloje Dobrašinović", Jasminka Međedović ugostila je juče učenike koji su predstavljali ovu školu na državnom takmičenju znanja.

Kako navode u dostavljenom saopštenju, gimnazijalci su postigli izvanredne rezultate iz fizike, hemije, biologije, istorije i ruskog jezika.

Učenik četvrtog razreda, Matija Pavićević, osvojio je prvo mjesto iz fizike, učenik četvrtog razreda Igor Popović prvu nagradu iz istorije, a titulu najboljeg iz hemije dobio je učenik drugog razreda, Petar Đaković.

Učenica drugog razreda, Anastasija Vojinović, osvojila je drugo mjesto na takmičenju iz ruskog jezika, drugo mjesto iz biologije pripalo je Katarini Dragović učenici drugog razreda, dok je treće mjesto na takmičenju iz biologije osvojio Tomica Vojinović, učenik četvrtog razreda.

Učenicima i mentorima, profesoricama Jevi Šćekić, Ljubinki Ćorović, Nataši Aničić kao i profesorima Tomislavu Tomoviću i Šefćetu Dizdareviću, direktorica je čestitala na posebnom zalaganju i odličnim rezultatima. Zahvalila je i pobjednicima koji su još jednom promovisali sebe, svoje profesore i školu.

,,Ovo je razlog više, kao i poziv da se u narednom periodu intenzivira rad na svim poljima nauke. Svi smo sa razlogom ponosni na naše đake", istakla je direktorica Jasminka Međedović, u dostavljenom saopštenju.

Tekst objavila: Eldina Bećirović

Saopštenje i foto: Gimnazija ,,Miloje Dobrašinović"