Šest OSI obučeno za računovodstvene poslove

Šest osoba sa invaliditetom uspješno je završilo obuku za računovodstvene poslove u okviru projekta “Radna i socijalna integracija OSI”, saopšteno je na završnoj konferenciji, održanoj danas u hotelu “Franca”.

Udruženje oboljelih od multipleskleroze u saradni sa bjelopoljskim računovodstvenim agencijama Bilans biro i Business K, prethodnih deset mjeseci aktivno je radilo na radnoj afirmaciji osoba sa invaliditetom i prevenciji njihove socijalne isključenosti.

Rezultati projekta “Radna i socijalna integracija OSI” već su vidljivi, a o njegovoj uspješnosti najbolje govori to što je šest lica bilo radno angažovano na period od pet mjeseci, a po završetku projekta biće zapošljena dva lica sa  invaliditetom.

“Zadovoljeni su svi ciljevi projekta, sve ono što smo planirali uspješno smo i realizovali. Najvažnije nam je da smo šest lica profesionalno obučili i pružili im znanja i vještine, a u našem udruženju će biti zaposlena jedna osoba.  Uspostavili smo i odličnu saradnju sa privatnim biznis sektorom, što će nam mnogo značiti i za buduće projekte”, kazala je koordinatorka projektai predsjednica Udruženje oboljelih od multipleskleroze Lidija Guberinić.

Ona je dodala da posebnu zahvalnost duguju Zavodu za zapošljavanje, koji je osim finansijske, tokom projekta pružao mentorsku i savjetodavnu podršku, kao i Opštini koja konstano podržava rad Udruženja  oboljelih od multipleskleroze.

Po završetku projekta jedna osoba sa invaliditetom biće zapošljena na period od godinu dana u računovodstvenoj agenciji Bilans biro, saopštio je na današnjoj konferenciji Dragan Bubanja.

“Tokom prethodnih mjeseci obučavao sam osobe sa invaliditetom za računovodstvene poslove i zaista moram pohvaliti sve polaznike, jer su bili jako angažovani i uspjeli su da savladaju materiju, koja nije laka i koja sadrži i veliki broj zakonskih regulativa”, naglasio je Bubanja.

Osobe sa invaliditetom obuku su pohađale i u agenciji Business K, a kako je kazao Jasmin Kučević zadovoljstvo je bilo učestvovati u projektu “Radna i socijalna integracija OSI”.

“Kod nas su obučene dvije osobe i drago nam je što smo na taj način dali doprinos radnoj afirmaciji osoba sa invaliditetom”, rekao je Kučević, dodajući da će sigurno nastaviti da podržavaju projekte Udruženja oboljelih od multipleskleroze.

Načelnica Biroa rada Bijelo Polje Slađana Nedović čestitala je nosiocima projekta na uspješno realizovanim aktivnostima.

“Kroz projekte koje realizujemo za osobe sa invaliditetom postižemo sjajne rezultate, a upravo je projekat “Radna i socijalna integracija OSI” još jedna potvrda toga. Svi polaznici su kvalitetno obučeni, a posebnost ovog projekta ogleda se u saradnji privatnih preduzeća i nevladinog sektora, što je zaista poshvalno”, kazala je Nedović.

Projekat “Radna i socijalna integracija OSI” realizovalo je Udruženje oboljelih od multipleskleroze, u saradnji sa bjelopoljskim računovodstvenim agencijama Bilans biro i Business K, a uz podršku Zavoda za zapošljavanje Crne Gore.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: Vladimir Jelić, Drako Braič

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE