Radovi na rekonstrukciji depoa Narodne biblioteke biće završeni do kraja februara

Radovi na rekonstrukciji depoa Narodne biblioteke Bijelo Polje biće završeni do kraja februara, saopštili su iz  Centra za kulturu  ,,Vojislav Bulatović Strunjo”.

Radovi, koji  su započeti početkom januara, obuhvataju  izradu i montiranje novih polica za knjige, postavljanje novog osvjetljenja, krečenje, a rekonstrukcijom  depoa riješiće se višedecenijski problem, a biće  omogućen nesmetan i zakonit rad biblioteke makar u narednih 30 godina.

“Depo je već više decenija bio u lošem stanju, a neophodan je za redovno i zakonito funkcionisanje Narodne biblioteke Bijelo Polje, kao organizacione jedinice JU Centar za kulturu ,,Vojislav Bulatović Strunjo”. Po zakonu o bibliotečkoj djelatnosti svaka narodna biblioteka mora imati depo, adekvatnu prostoriju koja zadovaljava sve propisane bibliotečke standarde o smještaju, čuvanju i korišćenju knjiga i ostale bibliotečke građe. U depou se čuva najveći dio fonda svake biblioteke, pa tako i naše, koji trenutno broji oko 63 hiljada bibliotečkih jedinica”, navodi se u saopštenju Centra za kulturu  ,,Vojislav Bulatović Strunjo”.

Rekonstrukcija depoa odvija se  na osnovu Programa rada JU Centar za kulturu ,,Vojislav Bulatović Strunjo” za 2022. godinu i od sredstava predviđenih budžetom za tekuću godinu.

“Centar za kulturu ,,Vojislav Bulatović Strunjo” će i u budućnosti, u skladu sa svojim mogućnostima,  nastaviti sa ovakvim i sličnim poduhvatima kako bi građanima Bijelog Polja omogućila što bolju kulturnu ponudu, ali i ugodan prostor u koji će poželjeti da dođu”, zaključuju se u saopštenju ove ustanove.

Izvor i foto: JU Centar za kulturu ,,Vojislav Bulatović Strunjo”

Tekst objavila: Sanja Dulović