Leković: Dotrajala niskonaponska mreža jedan od većih problema u Vranešu (video)

Na području Mjesne zajednice Pavino Polji skoro svi putni pravci su očišćeni od snijega i prohodni, osim putnih pravaca prema Babajićima i Žuberu, odnosno Konjevića mahali, a danas je u toku čišćenje puta Mahala-Grubješići, kazao je Slobodan Leković, predsjednik Savjeta MZ Pavino Polje.

Gostujući u emisiji “O mjesnim zajednicama”, Radija Bijelo Polje, on je istakao da je prethodnih dana sniježna mećava praćena jakim sjevernim vjetrom pričinila dosta problema mještanima.“Usljed jakog nevremena polomljeni su stubovi na niskonaponskoj elektro mreži, zbog čega su bez struje bili stanovnici Grubješića, Kičave i dijela Bijelog Potoka, a i oštećeni su krovovi na mnogim štalama i drugim pomoćnim objektima ne samo u Pavinom Polju, nego u čitavom Vranešu. Šteta na objektima je uglavnom sanirana, a što se tiče infrastrukture na elektro mreži ekipe su svakodnevno na terenu i otklanjaju kvarove, tako da je svim mještanima obezbijeđeno uredno napajanje električnom energijom”, priča Leković.

On podsjeća da je ove zime situacija  daleko bolja što se tiče napajanja strujom u odnosu na prethodne godin, kada su domaćinstva često bila u mraku, a trpjela su i štetu na mnogim uređajima, poput muzilica i laktofriza. “Prošle godine je urađeno dosta na dalekovodu Medanovići–Čokrlije, ali imamo primjedbe na lošu i dotrajalu infrastrukturu na niskonaponskoj mreži. I dalje su drveni stubovi, dosta improvizovani, impregnirani, žice nijesu zategnute, tako da često dolazi do ispada osigurača, i upućujemo dobronamjernu sugestiju nadležnima da se sa prvim lijepim, proljećnim danima pozabave infrastrukturom na niskonaponskoj elektro mreži, jer mi na području Pavinog Polja i čitavog Vraneša,  nemamo ni jedan betonski stub”,ističe Leković.

 

Repriza emisije “O mjesnim centrima ” biće emitovana večeras na talasima Radija Bijelo Polje od 20:15

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Tanja Dangubić

Foto i video: Vladimir Jelić