Nove sniježne padavine nijesu donijele veće nevolje komunalcima, a spremni su i da priteknu u pomoć na zahtjev građana

Svi raspoloživi ljudski kapaciteti i vozila Komunalnog preduzeća “Lim” od sinoć su na terenu i rade punim kapacitetima na otklanjanju snijega i održavanju saobraćajnica prohodnim, saopštio je  rukovodilac radnih jedinica tog preduzeća, Senad Pačariz. 

Prema njegovim riječima  komunalci su izašli na teren odmah  iza  ponoći,  kako se na putevima  ne bi formirali veći nanosi snijega.

“Odmah smo krenuli sa čišćenjem i tretiranjem saobraćajnica sa rizlom i solju, ali, kako su sniježne padavine pojačavale, uključili smo i ostala vozila, pa su tokom noći radila četiri snjegočistača i jedan manji traktor – snjegočistač-posipač, tako da su već do jutra bile očišćene glavne saobraćajnice, kao i prigradska naselja“, saopštio je Pačariz za Radio Bijelo Polje.

On je istakao da su već završeni i usponi u blizini centralnog dijela grada, pa su očišćene saobraćajnice prema  Džafića brdu i Lipnici, a prohodan je put i do Pripčića. I bočne ulice u centru grada su očišćene, kao i naselje Pruška.

„Sada se čiste bočne ulice u Nikoljcu, ali problem predstavljaju parkirana vozila, pa snjegočistači većeg gabarita ne mogu da prođu“, rekao je Pačariz.

U ranim jutranjim časovima, kako je saopštio, ekipe su upućene ka mjesnim centrima, a već su očišćeni putevi  ka Kanjama, Kukuljama , Bistrici, Orahovici i Sutivanu, kao i put do škole u Goduši.

„Mašine su pošle i prema Grančarevu, Sušici, Stožeru, Bliškovu, Godijevu, Ivanju, Kostićima, Laholu, a ekipe su upućene i ka Prijleozima i Femića kršu“, naveo je rukovodilac radnih jedinica Komunalnog preduzeća “Lim”.

Problem predstavlja sipanjski prevoj, jer je visina sniježnog nameta preko metar, ali se u Komunalnom preduzeću „Lim“ trude da odgovore na sve zahtjeve građana.

„Zvali su i iz mjesnih zajednica Boljanina i Jelah, mašine su već tamo, ali, iako se radi o priključnim putevima, radimo i na rješavanju tog problema. Takođe, u ranim jutarnjim časovima pošla je mašina prema Ostrelju, kapeli i groblju, zbog smrtnog slučaja, tako da i to završavamo“, podvukao je Pačariz.

Prema njegovim očekivanjima, svi lokalni putni pravci  trebalo bi da budu očišćeni do 15 časova, a možda i ranije.

„Brzo smo reagovali, angažovali sve kapacitete, jer smo očekivali još veće padavine i teže uslove za rad, te smo, stoga, uključili toliko vozila i više radne snage, što se može vdijeti i po gradu. Sve funkcioniše po planu, radi se po prioritetima, kako je i naložio Sekretarijat za stambeno-komunalne poslove i saobraćaj, ali smo naravno tu za sve naše građane i spremni da reagujemo i na osnovu njihovih zahtjeva“, poručio je rukovodilac radnih jedinica Komunalnog preduzeća „Lim“, Senad Pačariz.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: Komunalno preduzeće „Lim“