Putevi mokri i klizavi, iz AMSCG savjetuju opreznu vožnju

Saobraćaj se odvija nesmetano u južnim predjelima, dok na putevima u višim planinskim predjelima ima  poledice, saopšteno je iz Auto-moto saveza Crne Gore. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke upozoravaju na  sitnije odrone, i vozačima savjetuju da vožnju prilagode vremenskim i saobraćajnim uslovima. Na dionicama gdje se izvode radovi neophodna je dodatna pažnja jer je izmijenjen režim vožnje.

,,Zbog snijega je neprohodan putni pravac Šavnik-Žabljak za sve kategorije vozila. Do 28.februara zbog izvođenja radova u tunelima u sklopu rekonstrukcije mag. puta M-5 dionica Rožaje-Špiljani dolaziće do obustave saobraćaja. ne duže od 15 minuta”, navode iz AMSCG.

Podsjećamo, do 1. aprila upotreba pneumatika za zimsku upotrebu za sva motorna vozila je obavezna na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom, bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.

Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja, u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.