Komunalci od ranih jutarnjih sati na terenu, lokalni putni pravci prohodni

Od ranih jutarnjih časova mehanizacija Komunalnog preduzeća ,,Lim“ angažovana je na čišćenju snijega na prioritetnim putnim pravcima koji su u nadležnosti tog preduzeća, saopštio je za Radio Bijelo Polje rukovodilac radnih jedinica, Senad Pačariz.

,,Dežurna služba koja radi od 23 sata do 7 ujutro već je intervenisala po planu koji je predviđen za taj dio poslova. Kompletna mehanizacija je uključena  na  raščišćavanju snijega  na putnim pravcima  prvog prioriteta, a  to su putevi prema Bistrici, Kanjama, Sušici, Mioču, Grančarevu i drugim naseljima i selima. Uputili smo i snjegočistače koji će čistiti putni pravac Bliškovo-Stožer-Crkvice, kao i puteve u donjim i gornjim Prijelozima, Godijevu, Ivanje, Goduši, Kukuljama, Lipnici, i ostalim bližim  naseljima koja imaju uspone“, istakao je Pačariz.

Na terenu je, kaže, angažovano devet mašina i 20 putara.

,,Vršimo tretiranje solju i rizlom, pa, iako snijeg nije veliki, praćen je niskom temperaturom, što dosta otežava naš rad. Nemamo  informacija da je neki  lokalni putni pravac u prekidu, a vjerujem i da nema neprohodnih puteva, makar u onom dijelu za koji smo mi nadležni. Putari imaju svoje zadatke koji su u njihovim nadležnostima, angažovani su i radnici koji održavaju javne površine i čiste stepeništa, staze i prilaze“, naglasio je Pačariz, i  pozvao vlasnike trgovinskih, ugostiteljskih i drugih objekata, da pomognu komunalcima, i sami očiste od snijega prilaze svojim objektima.

 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.