Omerović: Izgradnja otkupnog, i mjesnog centra sa ambulantom i vrtićem, naši su prioriteti u narednom periodu (video)

Zahvaljujući svesrdnoj pomoći lokalne samuprave uspijevamo da riješimo većinu infrastrukturnih problema i poboljšamo kvalitet života stanovnika Potkrajaca i naselja koja gravitiraju tom području, kaže Dževad Omerović, predsjednik Savjeta MZ.

Gostujući u emisiji “O mjesnim zajednicama” Radija Bijelo Polje Omerović ističe da su zadovoljni onim što je prošle  godine urađeno na tom području, uprkos krizi izazvanoj epidemijom korona virusa, ali, dodaje,  da uvijek  može i više i bolje.

“Zadovoljni smo stanjem putne infrastrukture, a naročito asfaltiranjem i izgradnjom nasipa u mjesnoj zajednici.  Lani smo  uradili  tamponiranje u ulicama u kojima je to bilo potrebno i postavili oko 500 metara asfalta u dvijema bočnim ulicama, kao i na potezu od Donjeg sela prema romskom naselju, odnosno prema  strojtaničkom mostu. U ovoj godini nastavićemo sa asfaltiranjem i ostalih bočnih ulica. Takođe, redovno saniramo i sva oštećenja na većini ulica u Potkrajcima, a  postavili smo i javnu rasvjetuna mostovima prema Njegnjevu i Strojtanici ”, naglašava Omerović.

Iako su ranije bili česti prekidi u napajanju električnom energijom, Omerović kaže da je taj problem riješen izgradnjom trafostanice u Gubavču, te da se žitelji Potkrajaca mogu pohvaliti kvalitetnim snabdijevanjem električnom energijom.

Što se tiče planova za naredni period kaže da im je prioritet izgradnja otkupne stanice, s obzirom da se stanovništvo tog kraja uglavnom bavi poljoprivredom, a nadaju se da će uspjeti i da otpočnu  izgradnju objekta za potrebe mjesne zajednice,  u kome bi bile smještene i prostorije  ambulante, vrtića i kluba penzionera.

Repriza emisije “O mjesnim zajednicima” biće emitovana večeras na talasima Radija Bijelo Polje od 20:15.

AUDIO SNIMAK EMISIJE

Autorka teksta:Tanja Dangubić

Video i foto: Vladimir Jelić

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE