Tradicionalni novogodišnji bazar sredinom decembra na gradskom trgu (video)

Lokalna turistička organizacija organizovaće sredinom decembra  tradicionalni novogodišnji bazar, koji će  na gradskom trgu  trajati do  kraja godine, najavila je direktorica TO Violeta Obradović.

On je to kazala, gostujući u emisiji „Građanima u susret“ Radija Bijelo Polje, a povodom dodjele godišnjih nagrada najboljim u ugostiteljskom i turističkom sektoru.

„Tačan datum otvaranja novogodišnjeg bazara još nije utvrđen, jer se očekuje praznično uređenje i uljepšavanje grada  novogodišnjim nakitom,  što bi trebalo da bude odrađeno tokom vikenda. Bazar je predviđen na gradskom trgu, a za izlagače će biti obezbijeđene drvene kućice koje će oni moći da koriste besplatno. Očekujemo da bazar počne oko 15.  decembra  i trajaće do kraja godine. Raduje nas veliko interesovanje izlagača  ne samo iz naše već i iz susjednih opština, koji, bez obzira na aktuelnu epidemijsku situaciju, žele da prezentuju i ponude svoje proizvode. To će biti sajam rukotvorina, domaće radinosti, novogodišnjih ukrasa i nakita, a biće i štandova sa proiizvodima od meda, ljekobiljem, prehrambenim proizvodima i drugim. I dok pojedine opštine organizuju bazare unazad godinu-dvije, mi to radimo od 2013. godine, samo što smo mijenjali lokaciju, pa se ranijih godina ova sajamska manifestacija  održavala u sportskoj hali i u gradskom parku“, ističe Obradović, dodajući i da će u okviru bazara,  30. ili 31.decembra na trgu biti organizovan i zanimljiv kulturno zabavni program.

 

Repriza emisije “Tajne zdravlja” biće emitovana večeras na talasima Radija Bijelo Polje od 20:15

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: TanjaDangubić

Foto: Vladimir Jelić

Montaža i audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.