PROMOCIJA PROJEKTA DREVNI ILIRI NA DEVETOM REFESTICONU U BIJELOM POLJU

Knjige objavljene u sklopu projekta ’’Drevni Iliri - zajednička baština’’, koji je finansijski podržao Fond za Zapadni Balkan, biće promovisane u subotu 26. juna na devetom Regionalnom festivalu fantastične književnosti REFESTICON 21 u Bijelom Polju.

Kako saopštavaju realizatori projekta na partnerskom festivalu će predstaviti zbirku kratkih priča ’’Drevni Iliri’’, autora iz sedam država, zbirku ’’Putevima Ilira’’ i strip Stope u vremenu, učenika iz Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine. 

O ovim izdanjima će pored autora govoriti, članovi žirija, urednici izdanja i predstavnici institucija koje sprovode ovaj projekat proteklih 12 mjeseci, Adnadin Jašarević, direktor Muzeja grada Zenice, Danijela Vulićević, direktorica Opštinske biblioteke Slovo iz Lapova i Aleksandra Tomović, urednica programa Kulturnog centra Nikola Đurković iz Kotora. 

U sklopu programa koji će se održati trećeg dana festivala u Kući Rista Ratkovića biće održana i multimedijalna izložba stripova čiji su autori polaznici radionica iz Bijelog Polja, Zenice i Lapova.  

 

 

Izvor i foto: NVO Akademija društvenih nauka