Diplome “Luča” uručene najboljim gimnazijalcima, Ilha Adrović učenica generacije (video)

Da je pravi svetionik znanja i jedna od najuglednijih obrazovnih ustanova  Gimnazija “Miloje Dobrašinović” potvrdila je i danas i to svečanošću na kojoj su uručene diplome,,Luča'' za 33 učenika.

Direktor Nebojša Rovčanin kazao je da odličja koje su danas dodjelili predstavljaju najveće, a samim tim i najznačajnije priznanje koje maturant može dobiti.

“To nije samo potvrda o izuzetnom uspjehu tokom školovanja, to je i svojevrsno svjedočanstvo o velikom požrtvovanju i samoodricanju u ni malo lakom procesu sticanja znanja. Svaki dobitnik diplome ‘Luča’ svjedoči da je svojim zalaganjem i upornim radom vrijednost obrazovanja stavio na prvo mjesto”, istakao je direktor Gimnazije “Miloje Dobrašinović”.

Rovčanin je istakao i da dobitnici diplome „Luča“ pripadaju izuzetnoj generaciji učenika Gimnazije.

 “Epitet izuzetnosti zaslužili su brojnim nagradama na državnim i internacionalnim takmičenjima iz oblasti prirodnih i humanističkih nauka. Trud koji su uložili doveo je do toga da naša škola danas promoviše 33 „lučonoša“ – osam dobitnika ‘Luče A’ i 25 ‘Luče B’. Za njihov uspjeh svakako da su zaslužni kako nastavnici, tako i roditelji. Bez te sinergije, bez spoja onoga što ’dolazi iz kuće’ i ‘onoga što škola nudi’, siguran sam, i rezultat ne bi bio ovako blistav”, naglasio je direktor.

On je napomenuo da je prethodnih godina škola praktikovala drugačije, glamuroznije obilježavanje događaja ovog tipa.

“Međutim, zbog dobro znanih okolnosti ove godine smo skromno, ali sa istom radošću, organizovali susret sa učenicima za koje se nadam da će u budućnosti predstavljati perjanicu kako lokalne zajednice, tako i društva u cjelini”, poručio je Rovačanin.

Za đaka generacije proglašena je Ilha Adrović koju krase ne samo petice u dnevniku, već i uspjesi na državnom i međunarodnom nivou.

Ona je u svom obraćanju istakla da je velika čast, ali i odgovornost ponijeti tu laskavu titulu.

“Jedan od najljepših osjećaja je kada nakon dugog i napornog putovanja stignete do svog cilja, kada se osvrnete iza sebe i shvatite da je vrijedilo. Ali, podjednako je važno vrijeme koje ste proveli na tom putu, a zahvaljujući sjajnim profesorima nijesam lutala, jer su oni uvijek bili tu za sve nas, oni su nas svojim znanjima i iskustvima izveli na pravi put. Od njih smo naučili mnoge važne lekcije, ne samo one zapisane u udžbenicima, već i one životne koje će nam kao zvijezda pokazivati i osvetljaviti puteve koji se otvaraju pred nama”, kazala je Adrović.

Adrović je osvojila prvo mjesto u kvizu KOTA +382, bila je učesnica međunarodnog takmičenja iz geografije 2019. godine i iste godine osvojila i 2. mjesto na državnom takmičenje, učestvovala je na projektu “Poslovni izazov CG 2021 UDG”, dobitnica je nagrade Fonda za kvalitet i talente 2019, kao i diplome za završenu web akademiju “Mreža mozgova”.

Diplome “Luča A” danas su dodijeljene: Nikolini Grebović, Nikolini Mrdak, Amini Međedović, Nikolini Karličić, Marku Novoviću, Ilhi Adrović, Mariji Madžgalj i Milici Vujisić.

Među dobitnicima “Luče B” našli su se: Katarina Rakonjac, Samira Sijarić, Nikolina Gordić, Erna Suljević, Luka Marković, Željana Jaćimović, Katarina Nedović, Elena Lopušina, Teodora Đogović, Bogdan Đalović, Andrija Kljajević, Arnes Skoko, Ivana Španjević, Ivan Perović, Danilo Konatar, Elvin Čoković, Minela Pućurica, Eldina Pućurica, Vasilije Vuković, Marko Kljajević, Ivana Božović, Melisa Bahović, Antonije Popvić, Uroš Rabrenović, Mensur Ramović.

Na današnjoj svečanosti, uručene su nagrade učenicima koji su ostvarili uspjehe na državnim takmičenjima, olimpijadi znanja, kao i smotrama recitacije i besjedništva.

 

Autorka: Sanja Dulović

Foto I video: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE