Danas oblačno sa dužim sunčanim intervalima

Vrijeme danas promjenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima, prvenstveno u kontinentalnim predjelima mjestimično kiša ili pljusak sa grmljavinom, naročito u sjevernim i centralnim predjelima. Vjetar slab do umjeren, poslijepodne ponegdje i pojačan, sjevernih smjerova. Najviša dnevna temperatura vazduha od 20 do 32 stepena.

Zbog planiranih radova na mreži bez struje će danas do 9 sati ostati Rasovo, Loznice, Obrov, Strojtanica, Bogaz, Vlah, Boljanina, Pex Impex, Repetitor 'Kurilo' i Zminac, do 9 i od 17 do 18 sati Ravna Rijeka, Majstorovina, Božovića Polje, Slijepač Most, Bojišta, Rakita, Mijatovo Kolo, Gilinoge, Pali, Jabučina, Gevčina i Okladi, struju do 12 sati neće imati Vergaševići. U terminu od 9 do 14 časova bez struje će biti Pruška (Ulica Slobodana Penezića i dio naselja od OŠ 'Dušan Korać do dječjeg vrtića), od 9 do 13 sati Ravna Rijeka i Majstorovina, od 17 do 18 sati Rasovo, Loznice, Obrov, Strojtanica, Bogaz, Vlah, Boljanina, Pex Impex, Repetitor 'Kurilo' i Zminac, bez električne energije će od 12 do 15 sati ostati Žaljevo, dok će do 18 sati bez struje biti Slijepač Most 2, Pali, Mijatovo Kolo, Mijatovo kolo-Željeznička stanica, Jabučina, Gevčina, Tusto, Okladi, Bogaz, Vlah, Boljanina, Pex Impex, Repetitor 'Kurilo' i Zminac, saopšteno je iz CEDIS-a.

U Službi hitne medicinske pomoći tokom protekla 24 sata ljekarsku pomoć zatražio je 51 sugrađanin, a dežurna ekipa je četiri puta intervenisala na terenu.

Na porodilištu Opšte bolnice tokom proteklog dana rođena je jedna beba.

U saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dogodila na Ribarevinama,  teže su povrjeđene dvije osobe prilikom slijetanja vozila sa mosta. Kako je saopšteno iz Službe zaštite i spašavanja, nakon poziva u 22:53 časova, na mjesto događaju pošla su 3 vatrogasca u pratnji kombija za  tehničke intervencije, i pristupili izvlačenju iz vozila sugrađana P.G. i Đ.N.

Frekvencija vozila je umjerena na putevima van gradskih sredina,a učesnike u saobraćaju očekuju pretežno suvi kolovozi. Vidljivost je mjestimično smanjena. Skrećemo pažnju na moguću pojavu odrona na dionicama koje prolaze kroz usjeke.