Pjesnički karavan u Bijelom Polju (video)

Zbornik dječje poezije ”Pjesnički karavan” u izdanju udruženja književnika i umjetika ”Zenit” iz Podgorice uspješno je večeras predstavljen u Centru za kulturu “Vojislav Bulatović-Strunjo”.

O šestom zborniku poezije koji je objedinio kako mlađe pjesničke talente tako i one koji su svoje radove već objavljivali, govorili su pjesnik Goran Duks Popović, predsjednik Udruženja Zenit Milan Rajović, potpredsjednik Veljko Veljović, Šeki Musić i Ivana Knežević Minić.

Predsjednik UK ZENIT Milan Rajović je kazao da zbirka jedinstvenog djecijeg zbornika sadrži pjesme pedesetoro malih i 70 odraslih pjesnika, te da, kako je naglasio, sa oko 300 pjesama ni jedno slično djelo nije objavljeno u Crnoj Gori u zadnjih 30 godina.

“Zbornik“ Pjesnički karavan je obimno književno djelo sa oko 310 stranica, značajan kako za sve generacije koje ga budu čitale, jer pored zabavnog ima umjetnički i edukativni karakter”, kazao je Rajović.

Zbornik dječje poezije pod nazivom „Pjesnički karavan” plijeni tematskom raznovrstašću naglasio je pjesnik Goran Duks Popović. On je kazao da su teme i motive u Pjesničkom karavanu nerijetko porodični moment i porodična idila alin i neobični stihovi dječijom dušom ispisani.

“Posebno su interesantne i dopadljive pjesničke basne: koza stjuardesa, zec mašinovođa, pas šerif, kao i sjajno dočarana pjesma kombinatorikom riječi, muzikalnosti, ljubavne igre i smijeha, a podnazivom “Mačak Englez” našeg uvaženog potpredsjednika Veljka Veljovića”, istakao je Popović.

Potpredsjednik Udruženja "Zenit" Veljko Veljović je kazao da je cilj zbornika prvenstveno afirmacija mladih stvaralaca.

“A sve je to zbog budućnosti kulture u Crnoj Gori i mlađih pokoljenja, jer na mladima svijet ostaje”, kazao je između ostalog Veljović.

Stihove su kazivali Darija Dulović Madžgalj, Miško Vučinić, Fatima Međedović Begović, Vida Ristić, Snežana Bošković, Sandra Burzanović i učenici O.Š. ,,Braća Ribar'' iz Zatona, a prisutne je svojim stihovima i zdravicom pozdravio Rajko Bošković.

Moderatori su bili Nikolina Mirković i Teodora Ćipranić.

 

 

Autorka: Vanja Šabanović

Foto i video: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE