Ramović: Priroda, domaća hrana i kulturno nasljeđe privlačni inostranom gostu (video)

O priorodnim ljepotama naše opštine kao turističkom potencijalu suvišno je govoriti.Takođe, naše kulturno nasljeđe sa brojnim spomenicima  privlačno je strancima, kao i bogata i raznovrsna, nadaleko poznata bjelopoljska kuhinja, kazala je Sabina Ramović, suvlasnica prve privatne TA „Rams“.

Ona je, gostujući u emisiji „Turističke atrakcije Bijelog Polja“ Radija Bijelo Polje, kazala da njihovi turistički aranžmani objedinjuju sve ove potencijale, ali, istovremeno, u susret izlaze i onim turistima, koji u Bijelo Polje dolaze samo zbog prirode, kulturnog bogastva ili gastronomije.

„Brojni ljubitelji prirode koji prevasodno, hoće da borave u planini ili pored rijeke, ipak žele da obiđu ovdašnje manastire, džamije ili crkve, da upoznaju lokalne ljudi, navike, običaje, tradiciju, ali i da lijepo pojedu, i probaju domaću hranu. O svemu tome moramo da vodimo računa, jer se potrebe i očekivanja gostiju mijenjaju iz godine u godinu. Sve je više onih koji svoj odmor žele da provode aktivno, boraveći u prirodi i upoznajući sve ono što im možemo ponuditi. Zbog toga je važno da imamo potrebnu insfrastrukturu, odnosno logističku podršku  lokalnih partnera na terenu. Neophodno je jačati svijest kod ovdašnjih ljudi da razvijaju seoski turizam i svoj proizvod prodaju na kućnom pragu. Iako je danas sve više registrovanih seoskih domaćinstva koji nude različite vrste usluga potencijalnim gostima, ipak su njihovi smještajni kapaciteti mali, da bi mogli da ugoste veću grupu turista“, ističe Ramović.

Repriza emisije “ Turističke atrakcije Bijelog Polja ” biće emitovana na programu Radija Bijelo Polje od 20:15 časova

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Tanja Dangubić

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Zoran Rakočević

Audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE