PREDSTAVLJANJE BJELOPOLJSKOG IZDAVAŠTVA U ZENICI

Izdavačka djelatnost Lokalnog javnog emitera Radija Bijelo Polje, Javne ustanove Ratkovićeve večeri poezije i NVO Akademije društvenih nauka biće predstavljeno u sklopu programa Drevni Iliri – zajednička baština 21. i 22. maja u Zenici u organizaciji Muzeja grada Zenice. Program se održava povodom Međunarodnog dana muzeja i obilježavanja 15 godina nezavisnosti Crne Gore. 

Manifestacija koja ima za cilj povezivanje institucija kulture i stvaralaca iz regiona realizuje se pod pokroviteljstvom Fonda za Zapadni Balkan (Western Balkan Fund) i osim učesniika iz Bijelog Polja predstaviće se i partner na projektu Opštinska biblioteka ''Slovo'' iz Lapova. 

Prvog dana u Muzeju grada Zenice biće održana promocija sabranih djela Rista Ratkovića u izdanju JU Ratkovićeve večeri poezije. nakon čega će biti prikazana foto izložba DOCLEA 2020 i održana promocija knjige stripa i multimedijalna izložba "Stope u vremenu", čiji su autori učenici iz Zenice, Bijelog Polja i Lapova. 

Narednog dana program će se održati u srednjevjekovnoj tvrđavi Vranduk gdje će se promovisati knjige objavljene u sklopu ovog međunarodnog projekta i to zbirka priča Putevima Ilira, učenika iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore i zbirka Drevni Iliri autora iz sedam država regiona. Nakon toga promovisaće se zbirke objavljene u sklopu Regionalnog festivala fantastične književnosti REFESTICON  Ilirske legende čiji su autori učenici iz Crne Gore i zbirka zbirka Ilirsko kraljevstvo autora iz regiona. 

Osim tematskih izdanja poseban dio programa će biti i promocije autorskih knjiga Kemala Musića ''Inicijali'' (Bijelo Polje), Adnadina Jašarevića ''Srce od kostiju'' (Zenica), Danijele Vulićević ''Prstohvat ničega'' (Lapovo) i Alme Zornić ''Bašeskijini mrtvi'' (Sarajevo).

 

 

Redakcije portala Radio Bijelo Polje i Refesticon

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.