,,Susret u kratkoj priči – Gimnazijalci čitaju” danas u Kući Rista Ratkovića

Učenici Gimnazije ,,Miloje Dobrašinović” i podgoričke ,,Slobodan Škerović” učestvovaće u okviru programa “Susret u kratkoj priči – Gimnazijalci čitaju”, koji se organizuje danas u Kući Rista Ratkovića od 15 sati.

Cilj programa je otvaranje vrata gimanzijalcima u prostor pisanja i književnosti.

,,Početkom godine smo potpisali Memorandum o saradnji sa Gimnazijom “Slobodan Škerović” i već uspostavili saradnju na stvaranju književnih tekstova srednjoškolaca, što se odrazilo sa desetak kvalitetnih radova gimnazijalaca na portalu Ratkovićevih večeri poezije u rubrici “Osvajanje teksta”. Takođe, prošle godine smo u kući Rista Ratkovića imali zapaženo književno veče bjelopoljskih gimnazijalaca i književnu radionicu u okviru festivala REFESTICON, koja je rezultirala sa nekoliko zapaženih priča, te smo ove godine odlučili za program “Susret u kratkoj priči – Osvajanje teksta”, sa ambicijom da ovaj program preraste u tradicionalne susrete gimnazijalaca”, kazao je direktor JU “Ratkovićeve večeri poezije, Kemal Musić.

U programu će učestvovati gimnazijalci iz Podgorice Sofija Kirsanov, Luka Čelebić, Nađa Lalović, Petar Vlahović, Maša Radenović i Anđelika Ivanović – sa mentorima Majom Sekulović i Radomanom Čečovićem, dok će iz bjelopoljske Gimnazije nastupiti Milica Šarčević, Samira Sijarić, Ajla Šabović, Anastasija Vojinović i Vojin Nedović – sa mentorkom Milkom Španjević. Program prvih susreta gimnazijalaca vodiće Nikolina Karišik, učenica Gimnazije “Miloje Dobrašinović iz Bijelog Polja. 

 

Tekst objavila: Eldina Bećirović

Saopštenje i foto: JU ,,Ratkovićeve večeri poezije”

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.