Zaposlene tri osobe sa invaliditetom

Tri osobe sa invaliditetom dobile su priliku da rade, nakon što su prošli kurseve i seminare u okviru projekta“Nova znanja za nove prilike“ koje je sproveo D.O.O.Bilsen-Tex u partnerstvu sa S.Z.R Sefora i ZZZCG.

Kako je kazala jedna od koordinatorki projekta ,Sanela Kasumović,  tokom desetomjesečne obuke uspješno je osposobljeno osam osoba sa invaliditetom koje se nalaze na evidenciji Biroa rada u Bijelom Polju i koje su stekle znanja i vještine za rad u kozmetičkom salonu i krojačkom preduzeću.

 „Obuku su vodili licencirani edukatori obrazovanja iz Podgorice koji su uspješno odradili podučavanje naših polaznica. Od njih osam četiri osobe su stekle znanja i vještine za poslove kozmetičara i rada na šivaćoj mašini. Nadamo se da smo ovim projektom uspjeli da motivišemo OSI da promjene način razmišljanja i budu aktivniji u pronalaženju posla“kazala je Kasumović.

Ona je dodala da su nakon završenog projekta dvije osobe radno angažovane u krojačkom preduzeću i jedna u kozmetičkom salonu.

Učesnica projekta Saneida Ćatović tokom obuke stekla je znanje i vještine za rad u kozmetičkom salonu.

„Imali smo obuku koja je bila veoma dobra sa konstruktivnim savjetima, tako da sam veoma zadovoljna. Najviše zadovoljstva i sreće predstavlja činjenica da sam ostala da radim kao kozmetičarka u kozmetičkom salonu Sefora“ kazala je Saneida.

U Bilsen-Tex-u posao šivača dobila je i Esma Balić.

„Zadovoljna smo obukom , osim što smo usavršile tehnike šivenja,podstakli su nas da drugačije razmišljamo o našem životu. Mi jesmo osobe sa invaliditetom, ali možemo da radimo“ kazala je Balić.

 

Autorka i foto: Vanja Šabanović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE