Obradović: Turizam pored poljoprivrede, druga strateška grana razvoja naše opštine (video)

Bjelopoljska opština posjeduje bogate prirodne i kulturne potencijale i, upravo je turizam pored poljoprivrede, druga strateška grana na kojoj se dugoročno zasniva razvoj naše opštine, kazala je Violeta Obradović, direktorica lokalne Turističke organizacije.

Gostujući u emisiji „Turističke atrakcije Bijelog Polja“ Radija Bijelo Polje, kazala, da su valorizacija, unapređenje i promocija izvornih vrijednosti i stavljanje u funkciju turizma, bili razlozi osnivanja turističke organizacije.

„Strateškim planom razvoja  naše opštine za period 2017- 2021.godine, ali i ranijim strateškim planovima uvijek se poljoprivreda i turizam izdvajali kao dva generatora razvoja  opštine, odnosno dva strateška privredna sektora na kojima treba najviše bazirati ponudu.

Što se tiče prirodnih turističkih potencijala, prije svega treba izdvojiti Đalovića pećinu, prirodni dragulj, koja je sa Đalovića klisurom proglašena spomenikom prirode, i planinu Bjelasicu, veliki  prirodni  i agroturistički potencijal. U pitanju su dva  projekta finansirana Kapitalnim budžetom  Vlade Crne Gore  i treći, po mom mišljenju, veliki prirodni ali nedovoljni iskorišćeni potencijal je rijeka Lim. Lim, koji svojim tokom najduže prolazi kroz opštinu Bijelo Polje, zaslužuje posebnu pažnju, gdje smo mi kao turistička organizacija i do sada radili na valorizaciji i promociji te rijeke, ali na tome ubuduće treba poraditi još više, naročito u smislu zaštite jednog takvog  prirodnog potencijalima koje posjedujemo. Osim ova tri prirodna potencijala, imamo kompletan set i drugih potencijala koji se ogledaju u šumskom i vodnom bogastvu, a od davnina se zna i za postojanje termalnih voda, tako da smo sigurni da ima dosta neiskoriošćenog potencijala kada je riječ o mineralnom bogastvu“, istakla je Obradović. 

Direktorica Turističke organizacije je podsjetila da je  osim prirodnih, na području opštine dosta i kulturnih, istorijskih i vjerskih objekata na kojima se može temeljiti razvoj turizma, a ne treba izostaviti i brojne kulturne manifestacije koje tokom čitave godine održavaju u Bijelom Polju, kao i bogatu gastronomsku ponudu.

Repriza emisije “ Turističke atrakcije Bijelog Polja ” biće emitovana na programu Radija Bijelo Polje od 20:15 časova

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Tanja Dangubić

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska relaizacija: Zoran Rakočević

Audio i video obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE