Voda već deseti dan nije za piće

Voda iz gradskog vodovoda već deseti dan nije za piće, pa je prije upotrebe treba prokuvati, saopštili su iz Vodovoda Bistrica.

Zbog planiranih radova na mreži bez struje će danas do 9 i od 17 do 18 sati ostati Ravna Rijeka, Majstorovina, Božovića Polje, Slijepač Most, Bojišta, Rakita, Mijatovo Kolo, Gilinoge, Pali, Jabučina, Gevčina i Okladi, do 18 sati struju neće imatiSlijepač Most, Pali, Mijatovo Kolo, Željeznička stanica “Mijatovo Kolo”, Jabučina, Gevčina, Tusto i Okladi, od 9 do 15 sati bez napajanja električnom energijom biće Nikoljac (Ribnik), a od 9 do 18 sati Kradenik, saopšteno je iz Crnogorskog elektro-distributivnog sistema.

U Službi hitne medicinske pomoći tokom proteklog dana ljekarsku pomoć zatražilo je 46 sugrađana, dok je dežurna ekipa sedam puta intervenisala na terenu.

Na porodilištu Opšte bolnice proteklog dana rođena je jedna beba.

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja tokom protekla 24 sata intervenisali su na gašenju manjih šumskih  požara u naselju Rosulja. Požari su brzom intervencijom lokalizovani i nijesu pričinili veću materijalnu štetu. Tokom proteklog dana došlo je i do zapaljenja kontejnera u Nikoljcu, te je brzom intervencijom vatra ugašena.

Saobraćaj se obavlja po  suvim   kolovozima  i uz dobru vidljivost u većem dijelu zemlje.Skrećemo pažnju na moguću pojavu odrona na dionicama koje prolaze kroz usjeke. Neophodna je oprezna vožnja i poštovanje pravila saobraćaja.

Pretežno sunčano i toplo, krajem dana i tokom noći se očekuje, uglavnom umjeren razvoj oblačnosti. Vjetar uglavnom slab do umjeren, južnih smjerova. Najviša dnevna temperatura vazduha od 24 do 31 stepen.