Ena Alilović i Milica Šarćević najbolje na XXIII smotri besjedništva

Učenica OŠ „Pavle Žižić“, Ena Alilović pobjednica je XXIII smotre besjedništva u kategoriji osnovaca, dok je u konkurenciji učenika srednjih škola titula najbolje pripala gimnazijalki Milici Šarčević.

U kategoriji osnovaca drugo mjesto osvojila je učenica VI razreda OŠ ,,Dušan Korać'' Anastasija Kovačević  (mentorka Marija Goljević), a treće mjesto pripalo je Dajani Lučić, učenici VI razreda OŠ ,,Dušan Korać'' (mentorka Marija Goljević).

Drugo mjesto u konkurenciji srednjoškolaca ravnopravno su podijelile  učenice prvog i četvrtog  razreda Gimnazije ,,Miloje Dobrašinović'' Nikolina Karišik (mentorka Milka Španjević ) i Samira Sijarić (mentorka Marijana Lalević). Treće mjesto su takođe ravnopravno podijelile učenice Gimnazije ,,Miloje Dobrašinović'' Milica Marković, prvi razred (mentorka Jelenka Ljujić Andrić) i Meliha Omerović, treći razred (mentorka Rajka Minić).

Tako je jednoglasno odlučio žiri ovogodišnje smotre u sastavu Elvira Kurćehajić, prof. književnosti, predsjednica žirija i članovi Moamer Kasumović, glumac  i Petar Novaković, glumac.

Predsjednica žirija, profesorica Kurćehajić, čestitala je pobjednicima, ali i svim učesnicima i njihovim mentorima, koji su, kako je kazala, bar na kratko podsjetili kolika je snaga i moć lijepo kazane riječi.

Sve učesnike smotre pozdravio je i glumac Petar Novaković, koji je kazao da je bilo  zadovoljstvo slušati te mlade ljude kako govore na sceni.

„Svi tesktovi su bili izuzetni, a izvedbe vrijedne pažnje“, istakao je Novaković i dodao je sa radom počeo Dramski studio, pa je pozvao sve srednjoškolce da se učlane.

Pobjednica u kategoriji osnovaca, Ena Alilović, koja se predstavila besjedom „To su  djeca XXI vijeka“, kazala je za Radio Bijelo Polje da je jako ponosna i srećna.

„Iskreno, vjerovala sam u sebe i nadala sam se da ću biti među najboljima, tako da sam jako srećna što sam i osvojila prvo mjesto. Naravno, veliku zahvalnost dugujem mentoriki Slađani Bulatović, da nije bilo nje, vjerovatno ne bih uspjela“, kazala je Ena.

Ona je istakla da je ovo njeni prvi nastup na smotri besjedništva, alisigurno ne i posljednji.

„Ova pobjeda je veliki vjetar u leđa, tako da ću se sigurno prijaviti i naredne godine“, kazala je Ena.

Titula najbolje u konkurekciji srednjoškolaca pripala je Milici Šarčević, učenici IV razreda Gimnazije „Miloje Dobrašinović“.

„Ovo je prvi put da učestvujem na smotri besjedništva. Ranijih godina sam pratila ovo takmičenje, ali sam uvijek bila u publici, tako da je ovo bio moj prvi nastup na sceni. Zbog toga nijesam ni očekivala da ću osvojiti prvo mjesto, tako da sam jako ponosna i  ova pobjeda mi puno znači“, kazala je Milica.

Ona se predstavila besjedom „Volim te“.

„Tu besjedu sam, zajedno sa mentorkom Marijanom Pajević, izabrala još prošle godine, ali s obzirom da zbog korone nije održana smotra, odlučili smo da sačekamo. Vrijedno sam radila i rezultat je došao“, kazala je ova talentovana gimnazijalka.

Podsjetimo, na dvadeset trećoj  smotri besjedništva za  učenike bjelopoljskih osnovnih i srednjih škola svoje retoričke sposobnosti predstavilo je 16 učenika iz tri osnovne i  dvije srednje škole.

 

Autorka: Sanja Dulović

Foto: Vladimir Jelić

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE