Uspješno realizovan projekat ,,Sa obrazovanjem sigurno kroz život”

Projekat ,,Sa obrazovanjem sigurno kroz život”, koji je prethodnih šest mjeseci realizovala nevladina organizacija Novi poredak, uspješno je završen.

Aktivnosti projekta bile su usmjerene na unapređenje znanja, vještina i kompetencija mladih za zapošljivost, mobilnost na tržištu rada i konkurentnost.

Koordinator projekta, Radivoje Bogavac kazao je da je realizacija obuhvatala edukaciju srednjoškolske omladine u JU Gimnazija ,,Miloje Dobrašinović”, a sve u cilju njihovog ovladavanja praktičnim znanjima informatičke pismenosti, koje su, kako je naveo, preduslov za inovatino tržište rada i savladavanje poslovnog engleskog jezika, te njegove upotrebe u različitim stručnim oblastima.

,,Tokom projekta su realizovane informativno-edukativne radionice radi razvoja preduzetničkih kompetencija, kreativnosti i osjećaja inicijative u biznis sferi, na kojim je prof. Nikola Purić upoznao mlade sa svim inovacijama i vještinama potrebnim za uspješno preduzetništvo. Informativno-edukativne radionice iz oblasti stručnog engleskog jezika i informaciono-komunikacionih tehnologija su realizovali profesorica engleskog jezika Aleksandra Rakonjac i profesor IKT Nermin Hasanović koji su upoznali učenike sa inovativnim trendovima iz njihovih oblasti kako bi ih aktivnije uključili u savremene poslovne tokove”, navode u saopštenju.

Edukativne radionice su održane i u Mojkovcu u JU ,,Vuksan Đukić” i Kolašinu u JU ,,Braća Selić”.

Bogavac je istakao bitnost regionalnog karaktera projekta koji je obuhvatio više opština na sjeveru Crne Gore. Projekat je podržan od strane Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta Crne Gore.

 

Tekst objavila: Eldina Bećirović

Saopštenje i foto: NVO ,,Novi poredak”

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.