Bjelopoljci aplauzima ispratili ,,Kontraevoluciju”

Predstava ,,Kontraevolucija” rađena po tekstu i u režiji Obrada Nenezića, izvedena je večeras u sali bjelopoljskog Centra za kulturu.

Ovu duhovitu dramu koja se bavi istraživanjem i ispitivanjem ljudske mašte i izdržljivosti, bjelopoljska publika ispratila je brojnim aplauzima.

Glumac Slavko Kalezić u predstavi  tumači lik androida.

,,Moja uloga je veoma specifična i izazovna, jer prvi put tumačim takav lik, za koji su potrebna specifična glumačka sredstva i prilagođavanje. Nama je cijeli proces spremanja predstave bio božanstven, stvarali smo jednu lijepu pozorišnu magiju. Publika uvijek različito reaguje na komad, ali večeras sam srećan što smo u Bijelom Polju, jer je pozato da narod koji ovdje živi voli kulturna dešavanja, što je publika večeras i potvrdila”, dodao je Kalezić.

Komad donosi priču o tome šta se dešava kada android preuzima vlast i postaje mag.

U predstavi, čiji koproducenti su JU ,,Zahumlje'' i KIC ,,Budo Tomović'' pored Kalezića igraju i Jovan Dabović i Đorđe Tatić. Kostim i scenografiju radio je Darko Musić, muziku Nedjeljko Pejović, a ton i izbor muzike Ivan Zirojević.

Lik profesora Bjelanskog tumači glumac Jovan Dabović. On je, u izjavi za Radio Bijelo Polje kazao da su večeras deseti put izveli predstavu.

,,Ova priča donosi neko drugo viđenje svijeta, poimanja odnosa između različitih svjetova ovadašnjih, duhovnih i materijalnih.  Uživao sam u samom procesu njenog kreiranja, saradnja nas četvorice je zaista neponovljiva. Moj karakter u predstavi prikazuje pokušaj da čovjek ostane čist, između dvije ljudske krajnosti”, istakao je Dabović, navodeći da ,,Kontraevolucija” koliko god je komična, ujedno je, kaže, i tragična.

,,Kontraevolucija" je komad koji donosi elemente tragične farse i apsurda. U toj evoluciji učestvuju nauka, tajne službe, religija, teorije zavjere i zdrav razum. Sukob tih beskrajnih pojmova dovodi do komedije situacije i karaktera.

Predstava je osim u Bijelom Polju, izvedena i u Podgorici, Nikšiću i Zeti, a prema riječima glumaca, njeno izvođenje biće in a primorju.

Autorka: Eldina Bećirović

Foto: Eldina Bećirović i Sanja Dulović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRABNJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE