Online treninzi i savjeti stručnjaka na portalu sportske školice „Agoge“ (video)

U prethodnih godinu dana, zbog zatvaranja teretana i fitnes centara, mnogi su fizičke aktivnosti prilagodili kućnim uslovima i to uz praćenje online treninga.

Ipak, kako biti fizički aktivan tokom izolacije, karantina ili policijskog časa, pitanja su koja su mnoge „mučila“, a taj problem prepoznali su i u sportskoj školici „Agoge“, te su uz podršku lokalne samouprave pokrenuli projekat „Sportsko-rekreativni portal Bijelog Polja“.

Gostujući u emisiji „Sportski magazin“, Radija Bijelo Polje, osnivač školice „Agoge“ i profesor fizičke kulture, Damir Kalić, kazao je da ih je situacija sa virusom korona, koja je u jednom trentku onemogućila građanima da obavljaju fizičke aktivnosti, podstakla da započnu ovaj projekat.

„Prilično rigorozne epidemiološke mjere u velikoj mjeri su uticale na građane, kako mlađe, tako i starije. Veći dio vremena smo provodili u kućama, a sve manje smo bili fizički aktivni, iako je bavljenje sportom jako važno, kako za fizičko, tako i za mentalno zdravlje. Brojna ograničenja su onemogućila obavljanje redovnih aktivnosti, pa tako i fizičkih, zato smo u želji da pomognemo našim sugrađanima  odlučili da pokrenemo web portal posvećen upravo sportu i rekreaciji“, ispričao je profesor Kalić.

On je istakao da je portal već pokrenut, a trenutno rade na pripremi sadržaja, u čijem kreiranju učestvuju kako sportski, tako i zdravstveni radnici.

„Svi zainteresovani već mogu posjetiti našu adresu sportirekreacijabijelopolje.me. Međutim, platforma je nedavno pokrenuta, tako da još uvijek radimo na pripremi sadržaja, koji će biti kako informativnog, tako i edukativnog, ali i zabavnog karaktera. Imamo podršku kolega, sportskih radnika, ali i ljudi i zdravstva, koji su podržali našu ideju i koji žele da daju svoj doprinos, kako bi zajednički građane podstakli da budu fizički aktivni i da brinu o svom zdravlju“, naveo je osnivač školice „Agoge“.

Kalić je kazao da će na sajtu biti dostupni online treninzi, biće i prezentovan rad bjelopoljskih sportskih klubova, a redovno će informisati građane o svim sportskim dešavanjima.

„Za sada dobijamo samo pozitivne kritike, ali naravno da smo otvoreni za sve sugestije i predloge. Svakako da ćemo biti tu da damo savjet kome god je potreban, ali želimo da to bude zajednička platforma putem koje ćemo diskutovati o nekim važnim temama iz oblasti sporta i zaista vjerujem da će ova priča zaživjeti“, istakao je on.

Trenutno, kako je kazao, rade na promociji i prezentaciji web portala, a planiraju da obiđu sve škole, jer su posebno fokusirani na mlade.

„Djeca su već dugo bez redovne fizičke aktivnosti, s obzirom da su zbog pandemije ukinuti časovi fizičkog vaspitanja, a ograničen je i rad sportskih klubova. Upravo zbog toga posebnu pažnju poklanjamo najmlađima, a i na sajtu će jedna rubrika biti posvećena njima, te ćemo, kroz multimedijalni sadržaj,  pokušati da ih motivišemo“, podvukao je Kalić.

Sportsko-rekreativni portal biće povezan i sa društvenim mrežama, kako bi, kako je rekao Kalić, „došli“ do što većeg broja ljudi.

Projekat „Sportsko-rekreativni portal Bijelo Polje“, koji realizuje sportska školica „Agoge“, podržan je od opštinske Komisije za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama.

AUDIO SNIMAK EMISIJE

Autorka: Sanja Dulović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Zoran Rakočević

Audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE