Članovi Medžlisa Islamske zajednice darivali krv (video)

Medžlis Islamske zajednice u Bijelom Polju, u saradnji sa opštinskim Crvenim krstom i Klubom dobrovoljnih davalaca krvi organizovao je akciju dobrovoljnog davalaštva krvi, povodom nastupajućeg mjeseca Ramazana.

Ovu dragocjenu tečnost danas je darivalo osam članova Medžlisa Islamske zajednice. 

Predsjednik Medžlisa Islamske zajednice u Bijelom Polju, Haris Kurćehajić, za Radio Bijelo Polje je kazao da se današnja akcija organizuje u značajno manjem broju, zbog pandemije virusa korona. 

,,Nažalost, ni naše članove nije zaobišla ova bolest, tako da nas je danas manje nego prethodnih godina. Ovom akcijom i ličnim primjerom želimo da pokažemo ono što nas je naučio naš poslanik. Donirajući ovu tečnost koja život znači želimo dati svoj doprinos u borbi protiv pandemije koja je zahvatila svijet, i trudeći se da na taj način sačuvamo živote ljudi, bez obzira na vjersku, nacionalnu i etničku pripadnost“, naveo je on.

Kurćehajić je svim pripadnicima Islamske vjeroispovijesti čestitao mjesec posta Ramazan koji nastupa večeras poslije akšam namaza.

Sugrađanin Osman Brzać drugi put je danas dao krv, a kako je kazao,  osjećaj je lijep. Prisjeća se da je i prošle godine u susret Ramazanu učinio ovo humano djelo, što će, kako navodi, činiti i u narednom periodu.

Koordinator Opštinskog Crvenog krsta Bijelo Polje, Mašan Živković, kazao je da će u saradnji sa Medžlisom Islamske zajednice i u narednom periodu nastaviti  da pomažu sugrađane koji su u stanju potrebe.

,,Zahvaljujem se svim davaocima koji su danas donirali ovu dragocjenu tečnost, i pozivam sve privredne subjekte da slijede ovaj primjer, kako bi zajednički obezbijedili dovoljne količine krvi za nesmetan rad Opšte bolnice u našem gradu“, naveo je Živković.

 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Vladimir Jelić

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE