Pripadnici romske populacije će i u narednom periodu imati punu podršku lokalne samouprave i Crvenog krsta

Povodom 8. Aprila, Međunarodog dana Roma, lokalna samouprava u saradnji sa opštinskim Crvenim krstom obezbijedila je pakete hrane i higijene koji su podijeljeni pripadnicima romske zajednice.

Koordinator opštinskog Crvenog krsta, Mašan Živković, istakao je da lokalna samouprava i Crveni krst tradicionalno obilježavaju ovaj datum, ali da pandemija koronavirusa nije dozvolila da sprovedu planirane aktivnosti.

“Pripadnici RE populacije će i u narednom periodu imati punu podršku Crvenog krsta, na realizaciji aktivnosti vezanih za poboljšanje standarda, implementaciju projekata, kako bi zajedničkim akcijama podigli standard ove populacije” najavio je Živković.

Da će lokalna samouprava i dalje nastaviti da bude pouzdan partner u pružanju pomoći romskim sugrađanima u pravcu njihove integracije u društvo, na načelima socijalne pravde i poštovanju ljudskih i manjinskih prava, kazao i je rukovodilac odjeljena Miloš Kljajević.

“Opština Bijelo Polje je u partnerstvu sa Crvenim krstom podijelila 77 paketa hrane i higijene za isto toliko romskih porodica koje žive na području opštine Bijelo Polje. Ovo je samo nastavak kontinuiranih akcija i pomoći romskoj populaciji u našoj lokalnoj zajednici, u pravcu prevazilaženja svakodnevnih problema na koje oni nailaze” kazao je Kljajević.

 

Saopštenje i foto: Opštinske organizacije Crvenog krsta B. Polje

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.