NVO ,,Multimedijal Montenegro“ uručila odjeću i obuću za 24 porodice iz Bijelog Polja i Podgorice

Akcija ,,Crkavica.me“ koju realizuje nevladina organizacija Multimedijal Montenegro uručila je pomoć za 24 porodice iz Bijelog Polja i Podgorice.

Kordinatrka programa, Seida Džafić, kazala je da su kampanju pokrenuli putem društvenih mreža, sa ciljem sakupljanja korištene odjeće i obuće, da bi je kasnije, kako je navela, dostavili porodicama koje su u stanju potrebe.

 „Veliki broj nas u svom domu ima stvari koje su djeca prerasla, odjeću i obuću koju više ne nosimo, a u dobrom je stanju i može nekome koristiti, tako da smo te stvari prikupili i proslijedili onima kojima su potrebne i koji će se istim obradovati", navela je Džafić u saopštenju.

Građani iz Bijelog Polja, Berana, Bara, Podgorice i Perasta donirali su odjeću, obuću, tašne, posteljinu, ćebad, igračke, dječiji bicikl, dječiji krevetac.

,,Proces sakupljanja smo sproveli u saradnji sa našim volonterima i kolegama uključenim u realizaciju projekta sjever.me, jer oni svakako četvrtkom distribuiraju poljoprivredne proizvode na teritoriji cijele Crne Gore. Ukupno je sakupljeno oko 350 kilograma, odnosno, 1 045 komada obuće i odjeće. Ostao nam je skoro nov krevetac, tako da građani kojima je trenutno potreban mogu da nam se jave, dok će članovi naše organizacije kupiti novi dušek“, dodala je Džafić u saopštenju, i zahvalila humanim i odgovornim građanima koji su podržali akciju.

Aida Idrizović, odgovorna za logistiku akcije, istakla je da su sakupljene stvari sortirali po polu i veličini, a zatim distibuirali za dvadeset četiri porodice, u zavisnosti od veličine odjeće i obuće.

,,Do porodica kojima je potrebna odjeća i obuća, dolazili smo tako što je svako od nas predložio po nekoliko porodica za koje mislimo da bi im bila potrebna pomoć, zatim smo u saradnji sa Centrom za socijani rad u Bijelom Polju dobili spisak porodica koje su na evidenciji za pomoć. Takođe smo kontaktirali i ekipu iz Podgorice koja vodi organizaciju Budimo humani. Preko svih njih smo dobili informacije i brojeve telefona porodica“, navela je Idrizović u saopštenju.

 

Saopštenje i foto: NVO ,,Multiedijal Montenegro“

Tekst objavila: Eldina Bećirović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.