Opštinski tim za zaštitu i spašavanje: Saopštenje za javnost

U Bijelom Polju je trenutno 481 osoba pozitivna na koronavirus. Trenutno se na kovid odjeljenju Opšte bolnice u Bijelom Polju nalazi 30 pacijenata, od kojih su 3 pacijenta životno ugrožena. Situacija se stabilizuje u Domu starih, gdje se još 18 korisnika nalazi u izolaciji a 5 na bolničkom liječenju – saopšteno je danas na sastanku Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje, kojim je predsjedavao Petar Smolović, predsjednik Opštine Bijelo Polje.

“Juče smo dobili zahtjev od Doma starih u Bijelom Polju za pomoć u nabavci neophodne opreme i ljekova, taj zahtjev je odobren i danas će biti uplaćeno 5 hiljada eura” – kazao je predsjednik Smolović.

Sekretar Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje Marko Maslovarić je članove upoznao sa presjekom stanja u poslednjih 14 dana u našoj opštini.

“Inspekcijske službe i službenici Uprave policije su odradili veliki posao u pogledu kontrole sprovođenja mjera,  a u tom periodu su vršene 453 kontrole i napisane 4 krivične prijave protiv lica koja nisu poštovala mjere” – istakao je Maslovarić.

Iz Doma zdravlja Bijelo Polje su saopštili da će uskoro početi imunizacija stanovništva po prioritetnim grupama protiv SARS-COV-2.

Potrebno je prethodno kontaktirati call centar Doma zdravlja na broj 069/250-261 radnim danima i vikendom od 08h do 15h radi zakazivanja kategorija stanovništva po prioritetima.

Sastanku Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje u užem sastavu su prisustvovali i članovi Štaba za inspekcijsku kontrolu sprovođenja mjera Ministarstva zdravlja. Na sastanku je dogovoreno da i u narednim danima inspekcijske službe nastave sa kontrolom poštovanja mjera koje je donijelo Ministarstvo zdravlja.

Izvor i foto: bijelopolje.co.me