Oko 20 izlagača predstavilo svoje proizvode na sajmu u Podgorici

Sajam tradicionalnih proizvoda održan je juče u šoping-molu Delta city u Podgorici, u okviru projekta ,,Unapređenje i promocija slow food-a”, koji realizuje nevladina organizacija ,,Kisjele vode”.

Oko 20 izlagača iz Crne Gore predstavilo je na sajmu voćne proizvode, povrće, sokove, džemove, zimske salate, a mogli su se vidjeti i sirevi, razni napitci, mesne prerađevine, maslinke, med, čajevi, i predmeti ručne radinosti od prirodnih materijala.

,,I pored okolnosti u kojima smo realizovali navedene aktivnosti, zadovoljni smo ostvarenim rezultatima. Kao jedan od značajnih rezultata jeste taj da smo uključili unove članove Slow food zajednice u Crnoj Gori, tako da trenutno naša zajednica broji 40 članova. Smatramo da su potrošači ostvarili benefite realizacijom ovog projekta, jer su domaći proizvodi bili dostupniji i vidljiviji na tržištu. Tokom proteklih mjeseci realizovano je i mapiranje starih autohtonih sorti i proizvođača, održane dvije radionice i urađen web sajt za slow food u Crnoj Gori”, navode u saopštenju.

Projekat ,,Unapređenje i promocija slow food-a” podržan je od strane Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i Sekretarijat za ruralni i održivi razvoj Opštine Bijelo Polje.

Saopštenje i foto: NVO ,,Kisjele vode”

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.