Danas oblačno i kišovito

Danas će u Crnoj Gori biti pretežno oblačno povremeno kiša, pljuskovi i grmljavina i mjestimično umjerene do obilne padavine. Tokom noći padavine će znatno oslabiti ili prestati, a kiša u planinama na sjeveru će preći u susnježicu i snijeg. Vjetar umjeren do jak, ponegdje na udare olujne jačine, krajem dana ili tokom noći u slabljenju. Najviša dnevna temperatura vazduha 4 do 16 stepeni.

U Službi hitne medicinske pomoći tokom proteklog dana ljekarsku pomoć zatražilo je 32 sugrađana, a dežurne ekipe su 6 puta intervenisale na terenu.

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja sinoć su pritekli u pomoć povrijeđenoj sugrađanki Radojki Madžgalj iz sela Vitkove Staje.

,,Akcija je trajala od 19:20 do 23:40 časova, ali smo uprkos lošim vremenskim uslovima uspjeli da dođemo do starice koja je povrijedila kuk. Sa nama je bio sanitet iz Hitne medicinske pomoći, tako da je 70-godišnjoj sugrađanki ukazana prva pomoć, nakon čega je prevezena u bjelopoljsku bolnicu”, saopštio je za Radio Bijelo Polje vođa smjene Službe zaštite i spašavanja, Milovan Mrdak.

Lokalni i brzi vozovi jutros su saobraćali po redu vožnju, saopštili su sa željezničke stanice.

Saobraća se po mokrim i klizavim kolovozima.Uslijed  porasta temperatura i topljenja snijega upozoravamo na učestale pojave odrona, kao i na povremeno jae udare vjetra.U višim planinskim predjelima mogući nailasci na poledicu.Savjetujemo opreznu vožnju i poštovanje pravila saobraćaja..Na putnom pravcu Šavnik-Žabljak kamionima sa prikolicom i sleperima zabranjeno je kretanje zbog snijega.