RASPISAN KONKURS ZA ANTOLOGIJU KRATKIH PRIČA AUTORA IZ ISTOČNE EVROPE

Organizatori Regionalnog festivala fantastične književnosti REFESTICON pozivaju autore iz Crne Gore da učestvuju u međunarodnom konkursu za antologiju kratkih priča za pisce iz 21 države Istočne Evrope. Uredništvo antologije iz Rumunije je ove godine za temu odabralo virusne hemoragične groznice, a selektori za Crnu Goru će izabrati najbolju priču koja će se naći u knjizi čije je predstavljanje planirano na EUROCON-u u Italiji.

Priče naučne fantastike i fantazije će biti objavljene na engleskom jeziku, a kako je planirno ove knjige će biti objavljivane jednom godišnje sa uredništvom u drugoj državi.  Organizatori REFESTICON-a saopštavaju da će svako izdanje promovisati predstavnici ovih država i autori koji učestvuju na raznim nacionalnim i međunarodnim konvencijama SFF-a i putem kontakata koje imaju u svijetu SFF-a.

Propozicije konkursa:

- Autor može dostaviti jednu do sada neobjavljenu priču na našem jeziku, za čije autorstvo odgovara i daje saglasnost za objavljivanje;

- Uz priču se dostavlja književna biografija i fotografija autora;

- Priča se dostavlja na e-mejl: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., u word-u, font Arial, velična 12, maksimalno 10 stranica, sa naznakom Za konkurs Istočna Evropa.

- Tema je sljedeća: Vrijeme radnje je između 2020. i 2030. godine. U zemljama Istočne Evrope pojavljuje se slučaj nove virusne hemoragijske groznice. Bolest se širi samo u državama Istočne Evrope, dok je ostatak svijeta u strogom u karantinu za ove zemlje;

- Potrebno je da se radnja priče odvija u zemlji iz koje je autor;

- Rok za predaju kratke priče je 14. april 2021. godine;

- Autor odabrane priče je saglasan da dostavi adekvatan prevod na engleski jezik;

- Učešćem na konkursu autori prihvataju pravila o učešću i objavljivanju knjige.

Rok za objavljivanje knjige je 1. jul 2021. godine. 

 

https://planu9.ro/stiri/darius-hupov/antologie-est-europeana-de-proza-scurta-sff_1101.html

 

 

Redakcija Radija Bijelo Polje i portala Refesticon

Tekst objavila: Saniada Kajević 

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.