Pomoć ljekara zatražilo 40 sugrađana

U Službi hitne medicinske pomoći tokom proteklog dana ljekarsku pomoć zatražilo je  38 sugrađana, dok je dežurna ekipa 2 puta intervenisala na terenu.

Na porodilištu Opšte bolnice tokom protekla 24 sata nije rođena ni jedna beba.

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja sinoć su u 22:08 časova intervenisali na gašenju požara u kući Vojinovića u Rasadniku, ali je prema riječima vođe smjene, požar je brzom intervencijom lokalizovan. U protekla 24 sata pripadnici te službe obavljali su redovne aktivnosti in a usluzi su sugrađanima 24 sata.

Vodosnabdijevanje u gradu i prigradskim naseljima je uredno, nema planiranih radova na mreži niti najavljenih isključenja, saopštili su iz Vodovoda Bistrica.

Lokalni i međunarodni vozovi jutros saobraćaju po redu vožnje, saopštili su sa bjelopoljske željezničke stanice.

Učesnike u saobraćaju ovog jutra ocekuju  mjestimično mokri kolovozi. Na sjeveru ima ugaženog  snijega na kolovozu.Upozoravamo na  povećanu opasnost od odrona na putevima koji vode pored rijeka i kosina.Vozačima se savjetuje oprezna vožnja prilagodjena uslovima i stanju na putu.Na putnom pravcu Šavnik-Žabljak kamionima sa prikolicom i sleperima zabranjeno je kretanje zbog snijega.Do 1. aprila 2021.godine upotreba pneumatika za zimsku upotrebu je obavezna na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.

Promjenljivo do potpuno oblačno, uglavnom, u drugom dijelu dana i u večernjim satima povremeno padavine, na primorju i u nižim predjelima na jugu kiša, a u ostalom dijelu zemlje snijeg. Prijepodne vjetar slab do umjeren promjenljivog smjera, poslijepodne umjeren do jak, sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura vazduha -5 do 10 stepeni.