Kroz projekat ,,U ugostiteljstvu je šansa” zaposlili četiri osobe

Četiri lica sa evidencije Zavoda za zapošljavanje dobilo je posao kroz projekat ,,U ugostiteljstvu je šansa”, koji je realizovala privatna ustanova organizatora obrazovanja odraslih u partnerstvu sa DOO Durmitor Mne.

Tokom projekta sprovedena je obuka za šestoro kandidata za zanimanje kuvar i konobar, nakon koje je četvoro polaznika dobilo zaposlenje.

,,Nakon obuke koja je trajala tri mjeseca sproveden je završni ispit pred stručnom komisijom, pa su nakon nakon položenog ispita, polaznici dobili Sertifikat o stručnoj kvalifikaciji, što predstavlja prednost pri daljem traženju posla. Od ukupnog broja polaznika, četiri kandidata dobila su ponudu za sklapanje Ugovora o radu , a prednost pri zapošljavanju imali su oni kandidati sa više bodova na položenom ispitu”,navode u dostavljenom saopštenju. 

Pored obuke u okviru projekta opremljena su radna mjesta za zanimanje konobar/ica i kuvar/ica, čime su se upotpunili uslovi za bolje funkcionisanje i rad. Projekat ,,U ugostiteljstvu je šansa” realizovan je uz podršku Kraljevine Norveške “Norveška za vas – Crna Gora”. Kraljevina Norveška finansirala je ovaj projekat sa 16,505.50dolara.

Saopštenje i foto: PUOOO Durmitor

Tekst uredila i objavila: Eldina Bećirović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.