Ružić: Građani da budu strpljivi, mašine će stići do svake mjesne zajednice

Ekipe DOO Komunalne „Lim“ od ranih jutarnjih sati su na terenu, čiste puteve i trotoare, saopštio je za Radio Bijelo Polje sekretar Sekretarijata za stambeno komunalne poslove i saobraćaj, Duško Ružić.

On je istakao da je na terenu osam mašina i 36 radnika, te da su angažovani na čićenju snijega, kako u gradu, tako i u prigradskim naseljima.

“Radi se po prioritetima, tako da su ekipe trenutno angažovane na čišćenju glavnih gradskih saobraćajnica, uklanjaju snijeg i oko Opšte bolnice i Doma zdravlja, a čiste se i prigradska naselja, Nikoljac, Pruška, Loznice, Rasovo, Gubavač i Bistrica“, saopštio je Ružić.

Sekretar Sekretarijata za stambeno komunalne poslove i saobraćaj kazao je da će u toku dana ekipe stići i do Grančareva, Srđevca, Sušice, Goduše.

„Sjutra, ukoliko to vremenski uslovi dozvole, ekipe će nastaviti da rade po planu prioriteta“, dodao je on.

Ružić je apelovao na sve građane da budu strpljivi i poručio da će mašine stići do svake mjesne zajednice.

„Dobijamo pozive iz udaljenijih mjesta, iako smo prethodnih dana očistili puteve u Stožeru, Galicama, Baricama... Međutim,  novi snijeg stvorio je nove probleme, ali se nadam da ćemo uspjeti da odgovorimo svim zahtjevima“, naveo je sekretar Sekretarijata za stambeno komunalne poslove i saobraćaj.

Istakao je i da svi oni koji nijesu dobrog zdravstvenog stanja, a moraju se javiti ljekaru, da kontaktiraju Službu zaštite i spašavanja na broj 123, kako bi ih prevezli do zdravstvene ustanove.

Ružić je pozvao i mještane da daju svoj doprinos, da se uključe i pomognu, kako bi svi putevi bili prohodni.

Autorka:Sanja Dulović

Foto: RBP, Sekretarijat za stambeno komunalne poslove i saobraćaj

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE