U Bijelom Polju obilježen Međunarodni dan volontera

Povodom obilježavanja 5. decembra Međunarodnog dana volontera, Opštinska organizacija Crvenog krsta Bijelo Polje u saradnji sa Kancelarijom za mlade  sprovela je niz aktivnosti pomoći sugrađanima u stanju potrebe.

Volonteri su dijelili sugrađanima zaštitne maske, dopremali humanitarnu pomoć i širili znanja o volonterizmu, i time pokazali da, kako se navodi u saopštenju, brinu o dobrobiti zajednice, što je glavni cilj volonterskog rada.

,,Jedan od osnovnih ciljeva Crvenog krsta, kada su ljudski resursi u pitanju, jeste da ima motivisane, obučene i osposobljene volontere, koji poštujući etički kodeks i principe organizacije, odgovorno izvršavaju svoje zadatke i time doprinose ostvarivanju misije Crvenog krsta. Volonteri svakoga dana u Bijelom Polju sprovode razne aktivnosti i to obuke prve pomoći; akcije dobrovoljnog davanja krvi; distribucija humanitarne pomoći, obilazak starijih osoba i pružanje usluga pomoć u kući, pružanje pomoći  osobama sa invaliditetom, romskoj populaciji, promocija humanih vrijednosti; brojne edukativne i preventivne aktivnosti na razne teme”, navode u dostavljenom saopštenju, i dodaju da su i  tokom pandemije korona virusa volonteri svakodnevno aktivni na terenu.

Iz Opštinske organizacije Crvenog krsta Bijelo Polje i Kancelarije za mlade Opštine Bijelo Polje čestitali su Međunarodni dan svim volonterima koji su uložili trud i energiju, i uvijek pružili riječi ohrabrenja. 

Tekst uredila i objavila: Eldina Bećirović 

Foto: Opštinska organizacije Crvenog krsta Bijelo Polje i Kancelarije za mlade Opštine Bijelo Polje

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE