Održan koncert KUD-a ,,Tekstilac“ i ,,Nikola Đurković“

Članovi Kulturno umjetničkog društva ,,Tekstilac“, i ,,Nikola Đurković“ iz Kotora, održali su večeras koncert u bjelopoljskom Centru za kulturu.

Domaćin večerašnjeg koncerta, članovi KUD ,,Tekstilac“ publici su se predstavili igrama iz Crne Gore, Leskovca, Vlaškim igrama i Vranjanskom svitom, dok je Dječiji ansambl izveo Bošnjačke igre, koje su ispraćene brojnim ovacijama.

Kulturni ansambl ,,Nikola Đurković“ broji 180 stalnih članova, osnovan je krajem 2009. godine i za veoma kratko vrijeme članovi ovog društva postigli su zapažene rezultate.

,,Saradnja sa kulturnim društvom iz Bijelog Polja traje dugi niz godina, pa smo se rado odazvali i da budemo večeras njihovi gosti. Bilo je zaista lijepo, koncert je bio kvalitetan, i ovim putem bih se zahvalio domaćinu jer se osjećamo kao kod kuće“, kazao je za Radio Bijelo Polje, osnivač i koreograf KUD-a ,,Nikola Đurković“, Predrag Šušić.

Gosti iz Kotora publici su se predstavili Igrama iz Boke, Šopskim, i igrama iz Makedonije.

,,Mislim da smo još jednom pokazali da radimo kvalitetno, i da ulažemo veliki trud kako bi sve izgledalo savršeno kao večeras. Drago nam je što je poblika lijepo reagovala i na koreografije naših gostiju iz Kotora, jer je nama veoma bitno da sarađujemo sa kvalitetnim kulturnim društvima, i da na taj način razmjenjujemo iskustva, kazao je za Radio Bijelo Polje, umjetnički rukovodilac KUD-a Tekstilac, Željko Cvijović.

Cvijović je naglasio da će krajem mjeseca biti održan još jedan koncert njihovog društva, i najavio gostovanja tokom ljeta na festivalima u inostranstvu.

KUD njeguje narodne igre i pjesme kroz 20 umjetničkih koreografija, koje prati orkestar u sastavu harmonika, frule, bas i ritam gitara, klarinet i flauta. Svoje igračko umijeće, članovi ovog kluba do sada su pokazali na preko 2 hiljade koncerata u Crnoj Gori, zemljama regiona i svijeta, gdje su sa ponosom predstavili svoj grad.

Autorka i foto: Eldina Idrizović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE