Addiko Banka u posjeti bjelopoljskoj Srednjoj elektro-ekonomskoj školi

U Srednjoj elektro-ekonomskoj školi danas je održano predavanje na temu “Poslovi u nacionalnom i medjunarodnom platnom prometu”, okviru predmeta Bankarsko poslovanje. Predavanja je imalo za cilj  da učenici obogate svoja znanja iz oblasti baknarstva, upoređujući na taj način teoriju i praksu. 

“Zanimljivo predavanje održano je na temu platnog prometa, a praktično znanje sa učenicima podijelila je Ivana Mrdak,  zaposlena na tim poslovima u Addiko banci u Bijelom Polju. Ona je đacima predstavila pojam i definisanje platnog prometa sa inostranstvom, ponudila odgovore na oblike i vrste transakcija, načine obračuna provizija i objasnila kompletnu proceduru za obradu transakcija u ino platnom prometu. Posebno korisno za studente je bilo što su imali priliku da na primjeru Addiko Bank saznaju na koji način se vrši otvaranje deviznog i transkacionog računa od momenta dolaska klijenta u banku, matičenja podataka klijenta, otvaranje računa i arhiviranja”, kazao je profesor ekonomske grupe predmeta, Nikola Purić.

On je zahvalio direktoru Addiko Banke, Milošu Medenici i gostujućem predavaču, Ivani Ristić na saradnji, i istakao da se ta banka pokazala kao društveno odgovorna kompanija, koja realizujući slične projekte doprinosi razvoju zajednice, mladih i obrazovanju. Sa zadovoljstvom smo prihvatili poziv Elektro - ekonomske škole da održimo korisno predavanje njihovim učenicima. Kao banka sa velikim iskustvom na različitim tržištima na kojima posluje Addiko Bank AG, uspješnim timom koji stoji iza našeg poslovnog uspjeha, imamo puno znanja koje može biti značajno mladim i ambicioznim ljudima. Želim da pohvalim inicijativu prof. Nikole Purića, jer na ovaj način njihovi učenici, pored teorijske nastave, imaju priliku da čuju iskustva ljudi iz prakse, što dopunjuje njihovo obrazovanje stečeno u školi”, istakao je Miloš Medenica, direktor Ekspoziture Bijelo Polje Addiko Bank AD Podgorica

Organizatori današnjeg predavanja, pored profesora Purića, bile su još  profesorice  ekonomske grupe predmeta, Danijela Lasica i Ilda Ćeranić.

 

Saopštenje i foto: Addiko Banka AD Podgorica 

Tekst uredila: Tanja Dangubić

Tekst objavila: Sanida Kajević