Bjelopoljski Dom starih obilježio deceniju od osnivanja

Deceniju od osnivanja Doma starih u Bijelom Polju s ponosom ističemo da smo uspjeli da zbrinemo nekoliko stotina korisnika i pružimo im priliku da dostojanstveno prožive poslednje poglavlje života, kazao je direktor Dejan Pavićević, povodom obilježavanja deset godina od početka rada te ustanove.

“Zbog pošasti korona virusa koja je zadesila čitav svijet, nijesmo u mogućnosti da proslavimo naš jubilej kako dolikuje, ali slavimo u srcima, jer smo postali licencirana ustanova, prepoznata po kvalitetu u zemlji i regionu. Uspjeli smo da otvorimo Odjeljenje demencije i palijativne njege po najsavremenijim evropskim standardima, frizerski i kozmetički salon, sale za radnu terapiju i fizioterapiju, savremenu kuhinju, ambulantu u kojoj ordinira sedam ljekara specijalista, a sa otvaranjem Dnevnog boravka i radom gerontodomaćica na terenu, kompletirali smo ponudu prema starim i licima koja se nalaze u stanju socijalne potrebe. I, sve to po ISO standardima”, naglasio je Pavićević.

Kaže da su zaposleni i korisnici Doma, u međuvremenu postali jedna velika porodica koja dijeli sve, i dobro i loše.

“Pravili smo proslave, slavili rođendane, praznike, organizovali izlete, posjete pozorištu, bioskopu i činili sve kako bi naši korisnici osjetili toplinu doma. Suočavali smo se sa brojnim izazovima ali je najveći do sada, svakako, korona virus. Ostavili smo svoje domove da bi sačuvali Dom. Sedam mjeseci karantina dalo je rezultate, nijesmo imali ni jednog inficiranog korisnika. Svaki uspjeh, nagrada, priznanje - zasluga su naših zaposlenih. Svojom stručnošću, požrtvovanošću, ali prije svega pažnjom i brigom prema našim korisnicima uspjeli su da sruše predrasude o životu u domu i pokažu svima kako starost može biti lijepa”, istakao  je Pavićević, poručujući da će zajedničkim snagama nastaviti putem stvaranja boljeg ambijenta za stare osobe, jer se stepen razvoja svakog društva mjeri i brigom o njima.

 

 

Saopštenje i foto: JU Dom starih Bijelo Polje

Tekst uredila: Tanja Dangubić

Tekst objavila: Sanida Kajević