“Imamo kvalitet za evropske i svjetske medalje, ali fali iskustva” (video)

Iako bjelopoljski bokseri nijesu uspjeli da se okite medaljom na Evropskom prvenstvu za mlade, pokazali su da se na njih itekako može računati kada je u pitanju dalji razvoj bjelopoljskog boksa, kazao je trener BK Bijelo Polje, Mugoša Kovačević.

Naime, na Evropskom prvenstvu za mlade, održanom nedavno u Budvi, Luka Gačević izgubio je u borbi  za medalju, a Đorđe Smolović u osmini finala.

Ipak, s obzirom na veliku konkurenciju, ali i zbog nedostatka iskustva naših takmičara, trener Kovačević ističe da je zadovoljan postignutim.

“Ovo je njihov prvi nastup na jednom evropskom takmičenju, tako da sam je ponosan na moje momke. Luka Gačević je bio i najmlađi učesnik šampionata, a uprkos tome ravnopravno se nosio sa protivncima i malo mu je falilo da dođe do bronzane medalje. On iza sebe ima 18 mečeva, a njegov protivnik iz Ukrajine sa kojim se borio za medalju ima 180, tako da mu je falilo to iskustvo. Što se tiče Đorđa Smolovića, takođe sam zadovoljan, boksovao je sa vicešampionom Evrope, možda ga je malo više respektovao, ali mogao je i on da dođe do pobjede, zaista nam je malo falilo”, kazao je Kovačević u emisiji “Sportski magazin”.

Kovačević je istakao i da je Gačević izborio plasman na Svjetsko prvenstvo, koje će se održati u aprilu naredne godine u Singapuru.

“Nadam se da će se epidemiološka situacija stabilizovati, da ćemo organizovati kvalitetne pripreme i da ćemo Luki obezbijediti što više mečeva, da bi u potpunosti bio spreman za Svjetsko prvenstvo”, kazao je trener BK Bijelo Polje.

On je čestitao crnogorskoj reperezentaciji na istorijskom uspjehu.

“Bokserima iz Budve je ovo bio treći nastup na prvenstvu Evrope,  postigli su istorijski uspjeh i osvojili dvije zlatne i dvije bronzane, tako da im zaista čestitam”, naveo je Kovačević.

Veliki uspjeh za bjelopolsjki boks je, prema riječima Kovačevića, i to što su se naši bokseri našli među devet najboljih koji su predstavljali Crnu Goru.

“To je rezultat dugogodišnjeg rada i dokaz da imamo talentovanu djecu u koju treba ulagati. Vjerujem da možemo osvojiti evropke medalje, ali i ostvariti zapažene rezultate i na svjetskom nivou, samo nam fali još iskustva”, poručio je Kovačević.

Već 18. decembra bjelopoljske boksere očekuje turnir u Beogradu, a bokserski klub Bijelo Polje predstavljaće Strahinja Mrdak, Filip Božović, Mirko Šarčević i Boris Šarčević.

“Već smo počeli sa pripremama, fokusirani smo na rad sa takmičarima. Naravno, najvažnije je da sačuvamo njihovo zdravlje, ali nadamo se i dobrim rezultatima”, zaključio je trener BK Bijelo Polje, Mugoša Kovačević.

AUDIO SNIMAK EMISIJE

Autorka: Sanja Dulović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Zoran Rakočević

Audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE