Raičević: Nadamo se brzoj rekonstrukciji glavnog puta kroz naselje (video)

Izrada projektne dokumentacije i rekonstrukcija glavnog puta kroz naselje Nedakusi u dužini od kilometer i po, jedan je od prioriteta za naredni period, kazao je predsjednik Savjeta MZ Nedakusi, Željko Raičević.

Gostujući u emisiji “O mjesnim zajedicama”, Radija Bijelo Polje, Raičević je istakao da je u planu rekonstrukcija puta po uzoru na naselja Pruška, Nikoljac,  Lješnica i Rasovo. 

“Taj put je “rak-rana” za naše naselje. Problem predstavljaju neriješeni imovinski odnosi, jer je riječ o seoskom putu, s obzirom na to da su Nedakusi do 70-tih godina bili praktično seosko područje, sa malim broje stanovnika. Nakon toga doživljavaju ekspanziju u demografskom pogledu, tako da sada, naša mjesna zajednica prema poslednjem popisu stanovnika, broji preko 2000 stanovnika. I, ne samo što se uvećao broj stanovnika, nego je izgrađen veliki broj stambenih i privrednih objekata, što je dovelo do infrastrukturnog zagušenja i, što predstavlja jedan od najvećih problema u Nedakusima. Više od deceniju kandidujemo ovaj projekat kod lokalne samouprave, naišli smo na razumijevanje, tako da je u toku izrada projektne dokumentacije prve faze rekonstrukcije puta. Predsjednik Opštine, Petar Smolović, voljan je da taj projekat stavi kao javni prioritet kod Vlade Crne Gore. Imamo potpuno povjerenje u lokalno rukovodstvo i nadamo se da će taj problem već dogodine početi da se rješava”, naglašava Raičević.

Osim rekonstrukcije glavnog puta Raičević dodaje da planiraju i dogradnju podzemnog prolaza za pješake na glavnoj željezničkoj stanici, dužini od 25 m, nastavak uređenja tokova više potoka na području mjesne zajednice, saniranje više pješačkih i automobilskih propusta i podvožnjaka, izgradnja javne rasvjete i dr.

Repriza emisije “O mjesnim zajednicima” biće emitovana večeras na talasima Radija Bijelo Polje od 20:15

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Tanja Dangubić

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska relaizacija: Zoran Rakočević

Audio obrada i montaža: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE