Za projekte nevladinih organizacija opredijeljeno 50 000 eura

Opština Bijelo Polje opredijelila je 50 000 eura za finansiranje projekata nevladinih organizacija u 2020. godini, saopštio je predsjednik Komisije za  raspodjelu sredstava  nevladinim organizacijama, Ernad Suljević.

Suljević je u okviru Dana otvorenih vrata informisao predstavnike nevaldinih organizacija o uslovima i načinu konkurisanja na ovogodišnji javni poziv, podsjetiviši da je konkurs raspisan 18. novembra, te da će trajati 30 dana.

“Na sjednici Savjeta za saradnju lokalne samouprave i nevladinih organizacija, održanoj 9. novembra, utvrđene su prioritetne oblasti od javnog interesa za finansiranje projekata u 2020. i to su Turizam, poljoprivreda i ruralni razvoj; Zaštita osoba sa invaliditetom i marginalizovanih grupa; Mladi, sport, kultura i rodna ravnopravnost; kao i Socijalna i zdravstvena zaštita usljed virusa Covid 19”, istakao je Suljević.

Pravo učešća, kako je kazao,  imaju nevladine organizacije koje su registrovane u Crnoj Gori sa sjedištem u Bijelom Polju.

Suljević je napomenuo da se iz opštinskog budžeta svake godine izdvajaju sredstva za finansiranje projekata nevladinih organizacija i izrazio nadu da će naredne godine taj iznos biti i veći.

Sve detaljnije informacije o ovogodišnjem javnom konkursu, kako je kazao predsjednik Komisije za  raspodjelu sredstava  nevladinim organizacijama, mogu se dobiti i putem telefona  068 424-773   i  068 477 – 072, a obrazac projekta  objavljen je na zvaničnom sajtu  opštine – www. bijelopolje co. me.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE