Skupština okončala rad, izglasana odluka o održavanju sjednica elektronskim putem

Imajući u vidu novonastalu situaciju izazvanu pandemijom Kovida-19, a u cilju poštovanja epidemioloških mjera i preporuka, odbornici lokalnog parlementa usvojili su danas predloge odluka o dopunama Poslovnika SO Bijelo Polje i o obrazovanju radnih tijela, koji podrazumijevaju mogućnost održavanja sjednica elektronskim putem.

“U cilju neometanog funkcionisanja Skupštine opštine predviđa se mogućnost da u slučaju vanrednih okolnosti predsjednik SO može da zakaže sjednicu Skupštine i sjednicu Kolegijuma elektronskim putem, ali, uz potvrdu učešća većine odbornika”, kazala je sekretarka SO Ajsela Pačariz, pojašanjavajući Predlog Odluke o dopunama Poslovnika Skupštine opštine Bijelo Polje.

Pačariz je napomenula i da se sjednice radnih tijela, prema Predlogu Odluke o dopunama Odluke o obrazovanju radnih tijela Skupštine, mogu organizovati elektronskim putem, te da je za organizaciju i praćenje rada zadužena Služba za zajedničke poslove.

 

Predsjednica Kluba odbornika DPS-a, Vesna Pavićević, istakla je da se zbog složene epidemiološke situacije mora brzo djelovati, te da je zato bilo nužno usvajanje tačaka koje su se našle na dnevnom redu današnje sjednice.

Marko Ljujić iz Demokrata podržao je današnje predloge, sobzirom na, kako je istakao, složenu epidemiološku situaciju.

“Čim prođe pandemija nadam se da će ova odluka biti  stavljena van snage”, dodao je Ljujić.

Vidran Kljajević iz SNP-a istakao je da dopune Poslovnika i prijedlog o obrazovanju radnih tijela nijesu precizno definisani, te da ih treba oročiti do kraja godine, uz napomenu,  da se pod vanrednim okolnostima podrazumijeva epidemija virusa korona.

Slične primjedbe imao je i Adnan Striković iz SDP-a, koji je takođe naglasio, da se vanredne okolnosti mogu tumačiti na više različitih načina.

Predlog Odluke o dopunama Poslovnika Skupštine opštine Bijelo Polje usvojen je sa 23 glasa za, 1 protiv i šest uzdražanih, dok su za Predlog Odluke o dopunama Odluke o obrazovanju radnih tijela Skupštine glasala 23 odbornika, a sedam je bilo uzdržano.

 

 

Autorka: Sanja Dulović

Foto: Vladimir Jelić

Tekst objavila: Sanida Kajević

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.