Najugroženijima pomoć u hrani i školskom priboru

Ukupno 1.100 paketa hrane i sredstava za higijenu i 800 kutija školskog pribora podijeliće njemačka organizacija Help najugroženijem stanovništvu u Crnoj Gori.

Pomoć se realizuje u okviru novog projekta te humanitarne organizacije, finansiranom od Ambasade Njemačke u Podgorici, a koji je namijenjen najugrožnijim kategorijama građana dodatno pogođenim posljedicama panedimije Kovid-19.

“Raspodjela paketa pomoći počeće početkom decembra i planirano je da u  Bijelom Polju, Beranama Andrijevici, Petnjici, Plavu, Rožajama, Gusinju, Pljevljima kao i Nikšiću, bude podijeljena hrana i sredstva za higijenu, dok će ugroženim kategorijama u centralnom i južnom dijelu Crne Gore biti podijeljen i školski pribor", kažu u Help- u,  i dodaju da će  dio paketa sa školskim priborom biće podijeljen i u Beranama, Bijelom Polju i Nikšiću.

Ističu da je i Ministarstvo rada i socijalnog staranja dalo je podršku ovim mjerama, za koje vjeruju da će olakšati život najugoženijima u uslovima pandemije.

Predstavnici Help-a će, pomoć  će dijeliti u koordinaciji sa Crvenim krstom Crne Gore i uz poštovanje mjera za borbu protiv pandemije Kovid-19.  Ukupna vrijednost  ovog projekta 50 hiljada eura.

 

Izvor: Njemačka humanitarna organizacija Help

Tekst objavila: Sanida Kajević