Gušmirović: Izgradnja poslovno-stambenog kvarta prioritet nam je u narednom periodu (video)

Iako je na području MZ Gornji Grad poslednjih godina urađeno dosta na rješavanju komunalnih infrastrukturnih problema, poboljšanju životne sredine i unaprjeđenju kvaliteta života građana, uvijek može još bolje i više, kazao je Mervan Gušmirović, predsjednik Savjeta te mjesne zajednice.

Gostujući u emisiji “O mjesnim zajednicama” Radija Bijelo Polje, on je istakao da je u narednom periodu, između ostalog, u planu valorizacija lokaliteta na kojem se nalazilo preduzeće ŠIK”LIM”, i u saradnji sa lokalnom samoupravom, izgradnja stambeno-poslovnog objekta.

“Imamo jednu ideju, a inače je  i DUP-om tako predviđeno, da se na tom mjestu napravi poslovno- stambeni kvart sa zelenim površinama. To je naš prioritet, na tome insistiramo i upozoravamo lokalnu samoupravu, ali, i nailazimo na razumijevanje predsjednika Opštine i lokalnih čelnika. Međutim, s obzirom na to da je ta imovina u vlasništvu  ŠIK-a “Lim”, te da je  neophodno  to adekvatno platiti, postoji ideja da se sindikati zdravstva, prosvjete, policije, kulture i dr. ujedine, i zajedničkim sredstvima, uz pomoć lokalne samouprave, otkupe dio zemlje za izgradnju stambenog bloka za ljude iz te sfere. Razgovori na tu temu bi vrlo brzo trebalo da rezultiraju dogovorom”, kaže Gušmirović.

On podsjeća da je u okviru toga planiran i dječji vrtić, za koji je urađena tehnička dokumentacija, ali se iz nekih razloga stalo na realizaciji tog projekta.

“Takođe, sobzirom na činjenicu da sa Školom “Marko Miljanov” imamo odličnu saradnju, a uz pomoć lokalne samouprave,  izdvojeno je oko 1.500 eura za postavljanje javne rasvjetu na školskom dvorištu, kako bismo zaustavili njegovu devastaciju, jer smo u poslednje vrijeme imali dosta pokušaja ispisivanja grafita i sumnjivih okupljanja, što bismo na ovaj način i riješili”, naglasio je Gušmirović.

 

Repriza emisije “O mjesnim zajednicima” biće emitovana večeras na talasima Radija Bijelo Polje od 20:15

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Tanja Dangubić

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska relaizacija: Milan Knežević

Audio obrada i montaža: Sanida Kajević

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE