Naredne sedmice edukativne radionice za srednjoškolke iz Bijelog Polja

Edukativne online radionice za srednjoškolke iz Bijelog Polja biće organizovana naredne sedmice u okviru nacionalnog projekta Osnaži.Me.

Radionice se organizuje za učenice trećeg i četvrtog razreda srednjih škola, a sa ciljem da se mlade žene podstaknu i ohrabre kako bi se na pravi način pripremile za nastavak svog školovanja i profesionalne karijere, kazala je za Radio Bijelo Polje koordinatorka projekta, Milena Aković.

„Cilj nam je da sve učenice prođu kroz naše radionice jer su one sada na završnim godinama i nalaze se na raskrsnici života, jer moraju da odluče da li će i koji će fakultet da upišu, ili će možda da započnu svoj biznis, nastave porodični,  tako da je na njima velika odluka. Zato mislim da će kada prođu kroz naše radionice, odrade test ličnosti, upoznati bolje sebe i imati jasniju sliku o tome šta žele u životu“, kazala je Aković.

Saopštila je da radionice traju pola sata, a broj radionica će biti usklađen sa brojem prijavljenih učenica.

„Radionice traju po pola sata, jer smo svjesni obaveza koje imaju sada, a ne želimo da ih opteretimo, već da im ovo bude neformalni način edukacije, koja će im biti zanimljiva i korisna. Sada stupamo u kontakt sa razrednim starješinama kako bi oni uputili srednjoškolke, a naravno  mogu se prijaviti putem našeg sajta, ali i društvenih mreža“, pojasnila je koordinatorka projekta, Milena Aković.

Projekat Osnaži.Me je pokrenuo Omladinski klub Berane, pod pokroviteljstvom Coca-Cola Fondacije, a uz institucionalnu podršku Ministarstva sporta i mladih Republike Crne Gore, Ministarstva prosvjete, Opština Berane, Pljevlja, Mojkovac, Plav, Kolašin i Bijelo Polje.

Autorka: Sanja Dulović

Foto:     Osnaži.Me

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE