Otvorena izložba ,,Umjetnost je ženskog roda“

Izložba "Umjetnost je ženskog roda" koju Sigurna ženska kuća realizuje sa Fakultetom likovnih umjetnosti sa Cetinja,  u okviru istoimenog projekta, otvorena je danas u galeriji Centra za kulturu.

Publika će imati priliku da pogleda radove 19 studenata, koji su kroz različite umjetničke forme slikarstva, grafike, grafičkog dizajna i vajarstva pokušali da prikažu neravnopravan položaj žena u Crnoj Gori i rodne stereotipe.

Otvarajući izložbu, Zvezdana Radulović, ispred Sigurne ženske kuće kazala je da su zajedničkim snagama pokušali da doprinesu eliminaciji rodnih stereotipa kod građana/ki putem umjetničkih formi, što je i cilj projekta.

,,Ministarstvo za ljudska i manjinska prava prepoznalo je našu ideju i podržalo projekat. Postavka radova predstavljena je u Podgorici i Nikšiću, dok će publika u Bijelom Polju moći da je pogleda do 23. novembra, nakon čega će biti premještena u Kotor. Trudimo se da što veći broj građana bude upoznat sa djelima i temom“, dodala je Radulović.

Po završetku predstavljanja radova u gradovima širom Crne Gore, Radulović je navela da će na Cetinju biti organizovano proglašenje najbolja tri rada, koji će dobiti vrijedne nagrade.

Autorka: Eldina Bećirović

Foto: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE