Organizovana akcija dobrovoljnog davalaštva krvi, u Crvenom krstu zadovoljni odzivom sugrađana

Klub Dobrovoljnih davalaca krvi u saradnji sa Opštinskom organizacijom Crvenog krsta i Zavodom za transfuziju krvi, organizovao je danas još jednu akciju dobrovoljnog davalaštva, a do sada ovu dragocjenu tečnost dalo je 14 sugrađana.

S obzirom da akcija traje do 13 časova, očekuju da će danas prikupiti oko 20 jedinica krvi, saopštio je koordinator bjelopoljskog Crvenog krsta, Mašan Živković.

“Ova akcija je izuzetno važna jer se odvija u danima borbe protiv virusa korona i trudimo se da zajedno sa svim dobrovoljnim davaocima obezbijedimo dovoljno jedinica krvi za sve one kojima je ova dragocjena tečnost potrebna”, kazao je Živković za Radio Bijelo Polje.

On je istakao da današnja akcija nije masovna i to zbog važećih mjera NKT-a i Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje, koje su donijete u cilju sprečavanja širenja virusa COVID 19.

“Odlučili smo da organizujemo više akcija, sa manjim brojem učesnika, kako bi zaštitili zdravlje davalaca, a onima čije je zdravstveno stanje narušeno pomogli”, rekao je Živković, dodajući da će već krajem ovog mjeseca organizovati još jednu akciju ovog tipa.

Živkovič se zahvalio svima koji su učestvovali u ovoj akciji i donirali krv.

“Pozivam i ostale sugrađane, kolektive, privredne i društvene subjekete, da slijede ovaj primjer i da se odazivaju akcijama koje organizujemo”, poručio je koordinator bjelopoljskog Crvenog krsta, Mašan Živković.

 

Autorka: Sanja Dulović

Foto: Opštinska organizacija Crvenog krsta

Tekst objavila: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE