U Bijelom Polju održana obuka o izvještavanju sa javnih okupljanja

Jednodnevna obuka o izvještavanju sa javnih okupljanja za novinare i urednike lokalnih javnih emitera sa sjevera Crne Gore, održana je danas u Bijelom Polju.

Tokom obuke učesnici su analizirali priloge javnih emitera sa javnih okupljanja, a sve u cilju uočavanja stepena poštovanja profesionalnih standarda, ali i ukazivanja na nepravilnosti.

Na obuci je predstavljen i priručnik za novinare ,,Kako izvještavati za medije o javnim skupovima”, koji je priredio jedan od predavača Dragoljub Duško Vuković.

Svoja iskustva o izvještavanju sa javnih skupova podijelili su novinari Radio televizije Rožaje, urednik i direktor televizije Pljevlja, kao i novinari Lokalnog javnog emitera Radija Bijelo Polje,

Inače, obuke za novinare održane su u Podgorici, Tivtu i Bijelom Polju, a realizuju se u okviru projekta “Profesionalno informisanje o javnim okupljanjima“ kojeg realizuje Media centar uz finansijsku podršku Instituta alternative a u sklopu projekta „Okupljanja za ljudska prava: Sloboda javne riječi u javnom prostoru“.

Projekat je  podržan od Evropske unije kroz Instrument za demokratiju i ljudska prava.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE